Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila: R.B. ]

14. 08. 2020. 23:05   >>  23:02

DODJELA KONCESIJA

Konstruktor Group jedini ponuđač za eksploataciju kamena

Bjelopoljska firma Konstruktor Group jedina je dostavila ponudu za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave tehničko-građevinskog kamena na nalazištu Kurilo u Bijelom Polju.

Ta kompanije je, kako se navodi u obavještenju objavljenom na sajtu Ministarstva ekonomije, nakon pregledanja ponude imala 76 bodova od mogućih 100.

Ponude su se mogle dostavljati do 2. jula.

Kada je riječ o kriterijumima, ponuđeni procentualni iznos za obračun koncesione naknade se vrjednovao sa 40 poena, i bjelopoljskoj kompaniji je u tom dijelu dodijeljen maksimalana broj bodova.

Kada je u pitanju ponuđeni obim godišnje rudarske proizvodnje, kompaniji je dodijeljeno maksimalnih 20 bodova.

Reference ponuđača su se vrjednovale sa 15 bodova.

Ponuđač je dostavio dokaze za ukupno osam referenci, od kojih se tri ne mogu prihvatiti, a u pet nema podataka o vrijednosti izvršenog posla, iz čega proizilazi da ponuđač nije dostavio nijednu potvrđenu referencu u skladu sa tenderskom dokumentacijom.

Članovi Komisije su bjelopoljskoj kompaniji u tom dijelu dodijelili nula bodova.

Finansijski aspekt, odnosno prosječni bruto prihod u posljednje tri godine, se bodovao sa deset poena i kompaniji je tu dodijeljen maksimalan broj.

Kvalitet poslovnog plana, efekti na zapošljavanje i ekonomski razvoj su se bodovali sa 15 poena i kompaniji je tu dodijeljno prosječno šest bodova.

Ponuđač planira da u prve dvije godine nabavi potrebnu dokumentaciju i opremu za izvođenje radova, zaposli ljude i obuči potrebnu radnu snagu.

Ukupan planirani iznos ulaganja ponuđača u prve dvije godine iznosi 845 hiljada EUR. Ponuđač za potrebe posla planira da angažuje 13 radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније