Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 02. 2013. 20:25 >> 20:26

KRUPNI PROJEKTI

Kanađani bi gradili dionice autoputa

Kanadska kompanija SNC Lavalin Internešnel zainteresovana je za krupne infrastrukturne projekte, kao što su određene dionice autoputa Bar-Boljari, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministar Ivan Brajović danas je razgovarao sa nerezidentnim ambasadorom Kanade, Romanom Vaščukom  i predstavnikom firme SNC Lavalin Internešnel, Evgenijem Ševčenkom.

Ševčenko je, kako je saopšteno iz Ministarstva, predstavio neke od značajnijih projekata koje su realizovali u regionu, a jedan od njih je i najveći industrijski projekat u Srbiji koji je u završnoj fazi – ulaganja u rudnik u Boru, naglasivši da je godišnji obrt novca u 2011. godini bio više od šest milijardi EUR.

On je saopštio da su im u Crnoj Gori najinteresantniji projekti iz oblasti energetike i infrastrukture u kojima imaju najviše iskustva.

 

 

“U oblasti saobraćaja zaiteresovani su za krupne infrastrukturne projekte kao što su određene dionice autoputa Bar-Boljari, jadransko-jonski autoput i unaprijeđivanje aerodroma u smislu daljeg razvoja, projektovanja, finansiranja, izgradnje i održavanja”, navode iz Ministarstva.

Iz tog Vladinog resora je saopšteno da je Brajović predstavio trenutni status projekata koji se planiraju u resoru saobraćaja i pomorstva, posebno ističući status projekta Bar-Boljari kao i projekte u oblasti vazdušnog saobraćaja u kojoj su kanadski partneri pokazali najviše interesovanja.

Ševčenko je pojasnio da se kompanija već 80 godina bavi investiranjem u infrastrukturne projekte, njihovim projektovanjem, izgradnjom i upravljanjem.

„Riječ je o krupnim projektima iz oblasti saobraćajne infrastrukture, u prvom redu autoputevi i aerodromi, rudarstva i metalurgije, energetike - naftna i gasna postrojena, hidoelektrane“, navadeno je u saopštenju.

Vaščuk je, kako se dodaje, napomenuo da je u julu prošle godine sa Ministarstvom ekonomije Crne Gore potpisan Ugovor o strateškoj ekonomskoj saradnji.

To, kako je pojašnjeno, olakšava procedure ukoliko dođe do saradnje sa kanadskim kompanijama, jer omogućava brže i jednostavnije realizovanje zajedničkih projekata. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније