Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

14. 11. 2020. 11:15   >>  11:47 2

KRIVOKAPIĆ

Predlog budžeta do 20. decembra

Predlog budžeta za narednu godinu biće pripremljen do 20. decembra, saopštio je mandatar za sastav vlade, Zdravko Krivokapić i dodao da je u pitanju velika obaveza i da neće iznevjeriti građane.


“Znamo da nas čeka velika obaveza, ali nećemo iznevjeriti građane. Radićemo ako treba i 24 sata sa ekspertima koje ćemo angažovati, najvjerovatnije iz inostranstva i taj budžet pripremiti negdje do 20. decembra i time dočekati sljedeću godinu sa izvjesnim budžetom”, rekao je Krivokapić agenciji Mina-business.

On je ocijenio da bi sve drugo bila jedna neprilika u koju ne žele da ulaze.

“Nacrt predloga budžeta je trebalo da bude završen do danas. Nemamo uvid ni u jedan jedini podatak, a mi smo zahtijevali i tražili posredstvom zakona koji nam daje jedinu nadu da možemo dobiti neke podatke”, kazao je Krivokapić.

On je naveo da, nažalost, nijesu mogli dobiti ni elementarne podatke o tome koliko je bilo zapošljavanja u periodu od 1. septembra do 20. oktobra.

“To se tretira kao interna tajna”, dodao je Krivokapić.

On je, na pitanje ima li saznanja da je odlazeća Vlada pripremila predlog budžeta za narednu godinu, odgovorio da misli da je to bila njihova zakonska obaveza, i to na osnovu onoga što su do sada imali po pojedinačnim resorima i vodeći računa o čitavoj administraciji ispod samih ministarstava.

“Prirodna obaveza je da neko ko odlazi ostavlja dobru mjeru onome koji dolazi. Nažalost, čini mi se da to neće biti trenutna praksa u Crnoj Gori, ali mi ćemo tu praksu mijenjati”, poručio je Krivokapić.

On smatra da bi bilo potpuno prirodno da nova vlada, bez obzira ko je čini i predstavlja, u ovakvom vremenskom periodu, odnosno na kraju godine, bude dočekana sa nacrtom budžeta koji je pripremila prethodna, koji je realističan i obuhvata sve elemente dobrote za sve građane Crne Gore.

“Ja znam da se to najvjerovatnije neće desiti. Mi ćemo do 20. decembra naći načine i modalitete kako to da usaglasimo i predložimo jedan realističan budžet i krenemo sljedeću godinu sa optimizmom koji gajimo svi u okviru tima, koji intenzivno radi tokom ove zadnje tri sedmice”, naveo je Krivokapić.

On je, odgovarajući na pitanje da li se planira donošenje novog paketa pomoći građanima i privredi zbog epidemije koronavirusa, kazao da će nova vlada definisati prioritete.

“Mi želimo da upravo ona mala, mikro i manja srednja preduzeća budu prioritet bilo koje pomoći u budućem radu, da sačuvamo zdravo jezgro, očuvamo radna mjesta i spasimo što se spasiti može”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da se dotaklo "dno dna" u svakom pogledu i da ne čudi što su svi građani pomalo razočarani, a to razočarenje ne proizilazi samo iz reakcije koju je prouzrokovao Covid-19.

“Ono je rezultat višegodišnjeg nemara i loše ekonomske politike koju je vodila prethodna vlast i zato mogu da kažem da se radi, čini mi se, o jednom organizovanom pristupu, da li zasnovanom na znanju ili neznanju, nesvjesnom ili svjesnom, činjenju za nekoga ili činjenju protiv nekoga. To uopšte ne umanje osjećaj koji ja u ovom trenutku imam, a to je da se Crna Gora nalazi bukvalno pred bankrotom”, saopštio je Krivokapić.

On je kazao da to nije uradila dosadašnja opozicija, odnosno sadašnja pozicija, nego prethodna vlast u saradnji sa svima koji su tu vlast podržavali.

“Apsolutno ne krivim građane, nego one koji su projektovali takva projektna rješenja i imali strategiju koja je bila da mi danas imamo uništenu i devastiranu Crnu Goru”, rekao je Krivokapić.

On je ocijenio da je njihov posao mnogo teži.

“Međutim, ako krenemo pravim reformama onda ćemo uspjeti u dogledno vrijeme da se vratimo na tačku koju zaslužuju svi građani, a to je izdizanje kvaliteta života”, zaključio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније