Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

24. 11. 2020. 20:11   >>  20:12

U PLUSU 600.000 EURA

ŽICG za devet mjeseci poslovala pozitivno

Željeznička infrastruktura (ŽICG) je za prvih devet mjeseci ostvarila pozitivan poslovni rezultat od 600 hiljada eura, što je naročito značajno jer je nastao u vrijeme globalnih poremećaja izazvanih epidemijom koronavirusa, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Safet Kalač.

„U cilju što bolje organizacije i optimizacije svih poslovnih procesa, menadžment ŽICG obavljao je konstantnu analizu troškova na svim troškovnim mjestima i donio set značajnih mjera čije sprovođenje je, uz punu poslovnu saradnju sa oba reprezentativna sindikata, za rezultat imalo smanjenje ukupnih troškova u tekućem poslovaanju i povećanje prihoda“, kazao je Kalač.

On je, kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu kompanije, naveo da je ŽICG u istom periodu prošle godine zabilježila gubitak od 149 hiljada eura.

Broj zaposlenih je 30. septembra ove godine bio 717, dok ih je na isti dan prošle godine bilo 786.

Kalač je kazao da su u odnosu na početak mandata rada, njega kao čelnog čovjeka Odbora direktora i svih članova, pokrili gubitak u poslovanju ŽICG od oko 30 miliona eura i isplatili otperemnine za 71 zaposlenog radnika.

„Uz zaposlene koji su ispunili zakonske uslove za odlazak u penziju, stvara se prostor za zapošljavanje mladih i stručnih inženjera, koji će sticati neophodna iskustva i znanja za rad na najkompleksnijoj i najtežoj pruzi u Evropi“, dodao je Kalač.

On je precizirao da je u ŽICG, od početka prošle godine do danas, investirano preko 20 miliona eura.

„Investicije su uložene u rehabilitaciju i održavanje 24 betonska mosta, stabilizaciju deset kosina, rehabilitaciju i remont devet tunela i remont 6,7 kilometara gornjeg stroja pruge Kos –Trebješica“, rekao je Kalač.

ŽICG se, prema riječima njenih predstavnika, u svom radu i poslovanju vodi principom transparentnog obezbjeđivanja i korišćenja sredstava za kvalitetno i odgovorno održavanje željezničke infrastrukture, preduzimajući značajne aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog privrednog ambijenta u kompaniji, povećanja stepena bezbjednosti i redovnosti željezničkog saobraćaja i razvijanja željezničkog sistema.

„Zadatak ŽICG je da uvijek bude u funkciji, sa punim raspoloživim kapacitetima, prema korisnicima ove vrste usluga, odnosno operaterima koji pružaju usluga prevoza robe i putnika“, dodali su iz ŽICG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније