Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 01. 2021. 13:40 >> 13:41
10

MEDOJEVIĆ

"Nema tajnih poslova sa parama građana"

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da “režimski” analitičari i mediji pokušavaju da odbrane, kako je naveo, protivustavnu, protivzakonitu , tajnu i krajnje sumnjivu transakciju premijera Zdravka Krivokapića I ministra Milojka Spajića i zaduženje od 19,2 odsto BDP-a po “spekulativnoj kamati” od 2,875 odsto koja je kako dodaje, dogovorena u direktnoj pogodbi, bez javnosti, navodi se u saopštenju.

Medojević kaže da činjenica da je neko tajno pregovarao o kamati, upućuje na sumnju da se neko, kako je saopštio, ugradio u proviziju i kamatu.

“Posljednje zaduženje CG iz oktobra 2019. bilo je za 500 miliona eura, po kamati od 2,55 odsto. A u 2020 su kamate samo padale zbog priliva jeftinog novca iz emisija ECB za finansijske pakete pomoći zbog pandemije. A Vlada je ugovorila kamatu od 2,875 odsto na 750 miliona eura, a 2,87 je više nego 2,55odsto koju je dobila Vlada DPS”, dodao je on.

Medojević objašnjava da kamata označava i povjerenje investicione javnosti u Vladu, a u sebi sadrži i takozvane neekonomske rizike, kao što su korupcija, poštovanje ugovora, konkurentnst, monopole, sivu ekonomiju.

“Nakon pada korumpiranog DPS, kamata je morala biti manja. Da ponovimo: Čim je neko tajno pregovarao o kamati, postoji osnovana sumnja da se neko ugradio u proviziju i kamatu! Nema tajnih poslova sa parama poreskih obveznika. zato se i zovu javne finansije!”, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније