Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

14. 01. 2021. 21:35 >> 21:42
1

SJEDNICA VLADE

Ukinute Poreska i uprave za igre na sreću, nekretnine i imovinu

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila informaciju o ukidanju Poreske i uprava za igre na sreću, nekretnine i imovinu, odnosno o početku rada uprava prihoda i za katastar i državnu imovinu.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojka Spajić će, kako je saopšteno iz Vlade, koordinirati radom navedenih organa uprave do regulisanja statusa starješine u skladu sa zakonom.

Na sjednici je usvojena informaciju o realizaciji projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije, iz nadležnosti Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

„Data je saglasnost da se prekine postupak odobravanja izgradnje objekta male hidroelektrane (mHE) „Slatina“ na vodotoku Slatina u Kolašinu, kao i budućih novih mHE, do okončanja postupaka kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji za mHE od radne grupe Ministarstva kapitalnih investicija“, ističe se u saopštenju.

Na sjednici je usvojena informaciju o postupanju sa 10,5 hiljada tona (t) pšenice koju je bivše Ministarstvo ekonomije nabavilo u aprilu prošle godine.

Iz Vlade su kazali da je pšenica nabavljena zbog portebe za brašnom, u koje, kako su naveli, do danas nije pretvorena, te je njeno stanje upitno.

„Troškovi skladištenja na mjesečnom nivou iznoslili su: 47.250 EUR za mjesece sa 30 dana, a 48.825 EUR za mjesece sa 31 dan“, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su dodali da ukupni troškovi skladištenja, zaključno sa 31.decembrom iznose 340,2 hiljade EUR.

„Fakturisano je 291.375 EUR, a plaćeno je 244.125 EUR. U julu je pribavljena informacija od Nikšićkog mlina u kojoj se nudi skladištenje u njihovim silosima za 35 hiljada EUR za 180 dana, odnosno šest mjeseci“, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da Uprava za bezbjednost hrane zadužena da bez odlaganja izvrši inspekcijski nadzor u silosima Luke Bar i konstatuje stanje u kome se nalazi pšenica, dok su nadležna ministarstva zadužena da preduzmu konkretne aktivnosti u cilju zaključivanja ugovora o prevozu i skladištenju pšenice, kao i definisanja daljih koraka u rješavanju ovog pitanja.

Vlada je na sjednici donijela Odluku o sazivanju vanredne Skupštine akcionara „Održavanje željezničkih voznih sredstava“ Podgorica.

„Tom Odlukom Vlada, kao većinski kvalifikovani akcionar, zahtijeva od Odbora direktora da u što kraćem roku sazove Skupštinu akcionara radi donosenja odluke o razrješenju člana Odbora direktora ovog društva, Adnana Muhovića“, navodi se u saopštenju.

Na sjednici Vlade imenovani su predstavnici Vlade u Socijalnom savjetu Crne Gore, kojim će rukovoditi ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

„Vlada je imenovala Ninu Drakić, potpredsjednicu Privredne komore za članicu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, umjesto Vlastimira Golubovića koji je podnio ostavku na članstvo“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније