Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 01. 2021. 17:28   >>  19:15

PREDSJEDNIŠTVO

Mitrović imenovan za predsjednika Socijalnog savjeta

Predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović imenovan je danas za predsjednika Socijalnog savjeta, dok će potpredsjednici u narednih godinu biti ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i generalni sekretar Saveza sindikata Duško Zarubica.

Oni su na te funkcije izabrani na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijalnog savjeta.

Milatović je ocijenio da je postojanje i funkcionisanje Socijalnog savjeta veoma važno za jačanje socijalnog dijaloga u Crnoj Gori i poručio da će u daljem radu proaktivno djelovati u toj oblasti.

Milatović je, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, upoznao članove Predsjedništva Socijalnog savjeta sa predlogom novog paketa mjera kao i novinama koje paket donosi, a odnose se na podršku privredi i građanima.

„Osluškujući potrebe građana i zahtjeve privrede, kreiran je paket koji je obuhvatio više ugroženih djelatnosti kroz jači intezitet pomoći“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je predlog novog paketa mjera Predsjedništvo Socijalnog savjeta pozitivno ocijenilo.

„Predsjedništvo u novom sazivu razgovaralo je i o mogućnosti pokretanja postupka za potvrđivanje Konvencije br. 190 Međunarodne organizacije rada koja se odnosi na zaštitu od zlostavljanja i uznemiravanja na radnom mjestu, o potrebi detaljnije razrade propisa koji se odnose na „telework“ odnosno rad na daljinu i rad od kuće, ali i stvaranju uslova da se u što kraćem roku potpiše produženje roka važenja Opšteg kolektivnog ugovora“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su se svi članovi Predsjedništva usaglasili da treba preduzeti dalje korake u cilju rješavanja pitanja od društvenog značaja, koji se odnose na realizaciju projekta „Kuća socijalnog dijaloga“, koji postoji od 2011. godine, a još nije sproveden u djelo.

„Na toj liniji zaključili su da se uradi presjek stanja i da to bude prezentovano na sljedećem sastanku“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније