Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 03. 2021. 13:12 >> 13:14
2

REAGOVANJE BOJANIĆA

"Ćalović Marković da dođe i sama preispita ugovor"

Nakon apela NVO MANS da se preispita ugovor o istraživanju nafte, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić pozvao je direktoricu te NVO Vanju Ćalović – Marković da posjeti Ministarstvo, zadrži se koliko god bude potrebno, a oni će obezbijediti kancelariju, svu dokumentaciju i stručnu pomoć kako bi preispitala taj ugovor.

Mreža za afirmaciju nevladinom sektora (MANS) pozvala je Vladu Crne Gore da angažuje evropske eksperte i preispita ugovor o istraživanju nafte, umjesto da, kako su istakli, bez pogovora sprovodi poslove koje je zaključio bivši režim.

“Prije bilo kakvog ozbiljnog odgovora na zlurado i besmisleno saopštenje NVO MANS morao bih se upoznati sa nekoliko nepoznanica koje mi ne dozvoljavaju  da se odgovorno time pozabavim. Recimo, volio bih da mi prvo odgovore koliko puta treba da javno saopštim da je uvid u sva dokumenta u vezi posla sa konzorcijumom ENI-NOVATEK dostupan javnosti, koliko puta treba da kažem da smo u MKI spremni da svima koji imaju bilo kakvu sumnju pomognemo da zajedno tražimo najbolja rješenja, koliko puta treba da podsjetim da je Skupština donijela odluku o ovom poslu, da će Skupština ili građani na referendumu imati poslednju riječ, kao i da će se sva dokumenta o izgradnji autoputa provjeriti, pa da gospoda iz MANS-a budu srećna i zadovoljna”, kazao je Bojanić.

On je istakao da iza ovoga stoje drugi motivi, te da je u pitanju kombinacija početka providne političke kampanje i ličnih frustracija pojedinaca.

“Posao koji mi je povjeren, uostalom kao cijeli svoj život, radiću posvećeno i pošteno. Ne pada mi na pamet da se branim od vaših besmislenih komentara, ali ću uvijek braniti ono što smatram da predstavlja interes građana Crne Gore”, , kazao je Bojanić.

On je pozvao Ćalović da dođe u Ministarstvo.

“Ministarstvo će obezbijediti kancelariju, svu dokumentaciju, stručnu pomoć, po potrebi zvaćemo i strane experte koje preporuče, a o čijem trošku, to moramo da dogovorimo na sjednici Vlade. Kafa i doručak su na naš račun”, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније