Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

06. 04. 2021. 14:11   >>  14:11 5

TO MONTENEGRO

Air Montenegro naziv CG avio-brenda

Kompanija ToMontenegro pozvala je svu zainteresovanu domaću i stranu javnost da se do 4. maja prijave na konkurs za izbor rješenja loga brenda nacionalnog avio-prevoznika. Puni međunarodni naziv brenda avio-kompanije To Montenegro je Air Montenegro.

Konkurs je javan, međunarodni i neanoniman i namijenjen je svim zainteresovanim stranama, bez obavezujućeg legitimisanja profesionalnog statusa, ugleda ili iskustva učesnika.

Učesnici predaju zapečaćenu dokumentaciju poštom ili lično na adresu kompanije To Montenegro, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla pr@to.me.

U konkursu objavljenom na sajtu Ministarstva kapitalnih investicija navodi se da učesnici mogu biti svi pojedinci i kompanije koji blagovremeno predaju urednu konkursnu dokumentaciju.

Predstavnici ToMontenegra su kazali da, uvažavajući višedecenijske domete nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines (MA), žele da nastave razvoj postignutog pod novim imenom i znakom MA iz 1995. godine, osvježenim za nove poslovne izazove.

„Crna Gora je plod velike ljubavi kopna i mora. Jezera i rijeke vezuju njene planine i doline. Najbolji pogled na tu ljepotu imaju 352 vrste ptica koje je nadlijeću i nastanjuju. Orao je ponosna ptica čija snaga istorijski simbolizuje Crnu Goru i kao grb sa njene zastave okuplja ljude. Orao je i u logu nacionalne avio kompanije koja kreće u novu etapu svog letjenja. On kreće bremenitim, ali iskusnim krilima ka novim horizontima, pod novim imenom i osvježenoga lika. Budite kreativni i nježni prema njemu. Računamo na vas“, navodi se u konkursu.

Redizajnirani znak mora zadržati dovoljno elemenata vizuelnog koda izvornog znaka MA, kako bi se zadržao generativnu vezu sa njim, a to podrazumijeva glavu orla u profilu, sa pogledom u smjeru leta, predstavljena iluzijom jednog poteza.

Na sajtu Ministarstva navedena su detaljna uputstva prijavljivanja na konkurs i specifikacije traženog rješenja.

Učesnik može predložiti više različitih rješenja u odvojenim dokumentacijama.

Rješenja ocjenjuje sedmočlani stručni žiri, sastavljen od četiri predstavnika sektora kreativnih industrija i tri predstavnika ToMontenegra.

Žiri ocjenjuje rješenja na osnovu ustanovljenih kriterijuma i donosi odluku konsenzusom.

Rješenja će se ocjenjivati u dva kruga. U prvom se formira nerangirana lista najuspješnijih rješenja koja napreduju u drugi krug u kojem učesnici stiču pravo na odbranu rješenja pred žirijem u trajanju od najviše 15 minuta.

Ishod konkursa je izbor tri najbolja rješenja sa utvrđenim rangom - prvo, drugo i treće mjesto, koji stiču pravo na nadoknadu. Žiri zadržava pravo nedodjeljivanja bilo koje od tri nagrade.

Nagradni fond iznosi 20 hiljada eura i raspoređen je na tri nadoknade za tri rangirana mjesta.

Nagrada za prvo mjesto, odnosno 16 hiljada eura, isplaćuje se po potpisivanju ugovora, isporuci loga nakon eventualnih tehničkih adaptacija i pripadajućeg priručnika.

Nagrada za drugo i treće mjesto, u vrijednosti 2,5 hiljada i 1,5 hiljada eura, isplaćuje se najkasnije 30 dana od objave rezultata.

ToMontenegro zadržava pravo da od prvorangiranog učesnika zahtijeva nužna tehnička prilagođavanja djela.

O ishodu će svi učesnici biti informisani putem mejla.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније