Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

11. 04. 2021. 09:04   >>  09:05

NEGATIVAN POSLOVNI REZULTAT

Gubitak NDKP 1,34 miliona eura

Novi duvanski kombinat Podgorica (NDKP) završio je prošlu godinu sa gubitkom od 1,34 miliona eura, iako je imao rast prodatih proizvoda u inostranstvu.

U finansijskoj dokumentaciji firme, koja je predata Upravi prihoda (UP), može se vidjeti da je zabilježen gubitak od 1,34 miliona, kao i da je neto prihod od prodaje iznosio 3,37 miliona eura, piše Dan.

Poslovni rezultat kompanije bio je negativan i na kraju 2019. godine i iznosio je 1,28 miliona eura.

Bilans uspjeha firme, koja je u većinskom vlasništvu kompanije Grand International FZLLC registrovane u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), pokazuje da rast prodaje duvanskih proizvoda NDKP-a generiše i veći minus na kraju poslovne godine.

Prema podacima Centralnog klirinškog depozitarnog društva (CKDD), Glavni grad Podgorica ima oko 8,6 odsto akcija NDKP, a Vlada 1,16 odsto.

Kompanija BMJ industries iz UAE od februara 2016. godine upravljala je NDKP-om, kasnije je upravljanje tom firmom preuzela kompanija Grand International FZ-LLC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније