Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

13. 04. 2021. 08:40 >> 18:18
1

RADUNOVIĆ

Avioni nove kompanije poletjeće do kraja maja

Državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović rekao je da će avioni novog nacionalnog avioprevoznika poletjeti prije početka ljetnje turističke sezone. Za očekivati je, kaže, da to bude krajem maja ili početkom juna.

Radunović je u Jutarnjem programu RTCG rekao da je u završnoj fazi postupak dobijanja pozitivnog mišljenja Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

"Očekujemo da će tehnički i operativni postupci biti završeni u skorom periodu. Slijedi obezbjeđivanje sistema za prodaju karata, i formiranje mreža linije. To se radi sa konsultantnom iz Lufthanse", rekao je Radunović.

Slotovi su, kaže, poseban odnos aerodroma koji su slot koordinisani.

"Nijesu svi aerodromi slot koordinisani, ali aerodromi prema kojima je letio Montenegroerlajns je u većini bio slot koordinisan", pojasnio je Radunović.

Za očekivati je da će u narednih nedjelju do dvije ToMontenegro napraviti mrežu linija i sistem letova koje će obavljati u narednom periodu.

"Kad to budemo dobili usmjerićemo se na dobijanje slotova", rekao je Radunović.

Za ovu turističku sezonu je, kako je rekao, za očekivati da imamo prevashodno turiste iz regiona. Teško je, navodi on, očekvati da imamo veliki broj turista sa strane, uprkos interesovanju ruskih aviokompanija za Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније