Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dan ]

08. 05. 2021. 08:15   >>  14:47 5

JOVOVIĆ POTVRDIO

Aerodromi traže kredit za isplatu zarada

Aerodromi Crne Gore pregovaraju sa bankama oko dobijanja kredita kojim bi premostili probleme sa likvidnošću i obezbijedili novac za pripremu sezone i isplatu zarada i druge tekuće obaveze, kazao je Danu vršilac dužnosti izvršnog direktora Ognjen Jovović.

“Jedna od varijanti za rješavanje problema likvidnosti je uzimanje kredita. Zadovoljni bi bili sa pet miliona, ali da vidimo šta će nam banke ponuditi. Čekamo ponude banaka da vidimo po kojim uslovima možemo da se zadužimo”, kazao je Jovović.

Kako dodaje, ako ponude banaka budu skupe, onda će pokušati da sa dobavljačima prolongiraju rokove.

“Imamo probleme sa likvidnošću, ali povećava se broj letova i nadamo se da ćemo do kraja jula prevazići sve probleme i ući u stabilnu fazu poslovanja. Nadamo se da će prihodi biti dovoljni da pokriju sve redovne troškove poslovanja”, izjavio je Jovović.

Za zarade je na mjesečnom nivou potrebno 1,1 milion eura, od čega 600 hiljada za neto plate, a ostatak za poreze i doprinose.

On je naveo da postoji mogućnost i da ih država pomogne sa obezbjeđivanjem kolaterala za kredit, ukoliko to bude potrebno.

Takođe je kazao da Aerodromi nikad nijesu nikome ništa dugovali, ali da su zbog pandemije u jako lošoj situaciji.

“Prihodi za četiri mjeseca ove godine su samo 1,6 miliona eura “, rekao je Jovović.

Vlada je krajem marta promijenila odbor direktora Aerodroma. Sada su u bordu direktora predsjednik Nebojša Đoković i članovi Ognjen Jovović, Branko Vuković, Boro Todorović i Edin Dobardžić.

Jovović će funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora obavljati do izbora novog izvršnog direktora. Aerodromi su prije nekoliko dana raspisali konkurs za izbor novog izvršnog direktora, na koji se mogu prijaviti i strani državljani. Za mjesto direktora prijave se mogu dostaviti do 21. maja.

Jovović je i član borda direktora, a na poziciju v.d. izvršnog direktora je imenovan nakon što je dotadašnja v.d. izvršnog direktora Ana Lončarević Badnjar podnijela ostavku.

Ona je ostavku podnijela nakon nepuinih 20 dana obavljanja te funkcije jer nije mogla da naplati od države 9,4 miliona po osnovu sudske presude i zbog toga što joj je resorno ministarstvo biralo kadrove.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније