Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business ]

23. 06. 2021. 07:51 >> 07:51

NEUSPJEŠNI DIJALOG

Štrajk upozorenja u Plantažama

Štrajk će početi u devet sati ispred upravne zgrade kompanije.

Sindikalna organizacija Plantaža organizovaće danas štrajk upozorenja, jer, kako navode, nijesu uspjeli da postignu socijalni dijalog sa poslodavcem.

Zaposleni traže ispunjenje četiri zahtjeva od kojih je glavni smjena izvršnog direktora, Miroslava Vukovića i kompletnog menadžmenta kompanije.

Radnici traže i redovnu i neselektivnu isplatu zarada u bruto iznosu uz uplatu bankarskih kredita i drugih obustava sa računa zaposlenih.

Oni traže i novu sistematizaciju radnih mjesta uz aktivno učešće predstavnika sindikalne organizacije.

Radnici zahtijevaju i povlačenje incijative prema Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti kolektivnog ugovora kompanije, kao i povlačenje tužbe u vezi sa povredom fiducijarne dužnosti članova Odbora direktora preduzeća i utvrđivanja ništavnosti tog pravnog posla

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније