Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan ]

27. 06. 2021. 07:41 >> 07:42
1

STAV AGENCIJE

Turistički vaučeri nijesu državna pomoć

Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) donijela je prije nekoliko dana rješenje kojim je utvrđeno da dodjela turističkih vaučera ne predstavlja državnu pomoć, piše Dan.

Radi se o turističkim vaučerima za prosvjetne i zdravstvene radnike i podršku izdavaocima privatnog smještaja, na način što bi pored prosvjetnih i zdravstvenih radnika, pravo na korišćenje turističkih vaučera imali i medicinski radnici u sistemu socijalne i dječje zaštite.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja je u prijavi državne pomoći preciziralo da se budžet za Programsku liniju 3.6. ne mijenja, već ostaje 5,5 miliona eura, kako je i odobreno Rješenjem Savjeta Agencije broj: UPI-05-430/2152/7 od 28. aprila 2021. godine. Članom 3 stav 2 zakona propisano je da je korisnik državne pomoći fizičko ili pravno lice, privredno društvo ili udruženje privrednih društava, koje koristi državnu pomoć u obavljanju privredne djelatnosti. S obzirom na to da medicinski radnici u sistemu socijalne i dječje zaštite nisu korisnici državne pomoći, u smislu odredbe člana 3 stav 2 zakona, jer ne koriste državnu pomoć u obavljanju privredne djelatnosti, te imajući u vidu izloženo, Agencija je riješila kao u dispozitivu ovog rješenja”, piše između ostalog u rješenju AZK.

Na sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja objavljeno je prije mjesec dana da su počele prijave za turističke vaučere.

“U opticaju je oko 25.000 jednokratnih turističkih vaučera namijenjenih za prosvjetne i zdravstvene radnike u vrijednosti do 200 eura, a 415 vlasnika privatnog smještaja je steklo uslov da bude na listi sa koje prosvjetni i zdravstveni radnici mogu izabrati gdje žele da provedu svoj odmor. Na pomenutoj platformi svi zdravstveni i prosvjetni radnici će nakon prijave moći da vide ponudu vlasnika privatnog smještaja, koji u zavisnosti od kategorije privatnog smještaja formiraju cijene, i odlučiti se šta je za njih najpovoljnije i najbolje. Vlasnik vaučera može da se odluči da ne iskoristi u potpunosti svoj vaučer, a može i da se odluči da produži svoj odmor i iznos iznad 200 eura sam nadoknadi”, pisalo je, između ostalog, u objavi Ministarstva ekonomskog razvoja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније