Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine ]

13. 07. 2021. 07:16 >> 07:17
2

VUKIĆEVIĆ OPTIMISTIČAN

Nastavljene investicije, oporavlja se i turizam

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević kazao je da je do prošle godine taj grad bilježio rekorde po broju posjetilaca i broju noćenja. Nakon katastrofalne 2020. godine, Vukićević od ove sezone očekujem postepeni oporavak.

"Žabljak je, sve do 2020, iz godine u godinu Podsjetiću da je zimska sezona za nama bila iznenađujuće dobra, pa sa umjerenim optimizmom ulazimo i u ljetnju sezonu. Slike našeg grada ovih dana, gdje možemo vidjeti značajan broj turista, posebno stranaca, daju nam za pravo da očekujemo da će jul i avgust opravdati očekivanja", rekao je za Dnevne novine Vukićević.

On je rekao i da je, na sreću, najveći dio investitora nastavio da ulaže u započete projekte.

"Što se Žabljaka konkretno tiče, imali smo sreću da je najveći dio investitora nastavio da ulaže u započete projekte. Takođe, i u prethodnoj, kriznoj godini, imali smo interesovanje stranih investitora za ulaganje u hoteske i ugostiteljske objekte", rekao je Vukićević.

Privodi se, kaže on, kraju izgradnja tri manja hotela u gradu.

"Radi se o domaćim investitorima. Sigurno je da je ekonomska kriza doprinijela da se finalizacija radova odloži za određeni period. Pri kraju su i radovi na rekonstrukciji motela na lokalitetu Radovan Luka, u selu Tepca", rekao je Vukićević.

Kad je riječ o izgradnji hotela Durmitor, koji je od kapitalnog značaja za turističku privredu Žabljaka, od investitora, Adriatic Properties dobili su, kako je rekao, informaciju da izvođenje radova teče ustaljenom dinamikom, i da će hotel biti završen u predviđenom roku.

"Na lokalitetu Uskoci, na pet kilometara od grada, kompanija sa sjedištem u Hong Kongu je zainteresovana da gradi turistički kompleks. Predstavnici Opštine su održali par sastanaka s ovim investitorima. Očekujemo njihove dalje korake u cilju realizacije ove značajne investicije", kazao je on.

Govoreći o broju turista, kaže da je prema raspoloživim podacima, u junu ove godine na Žabljaku bilo prijavljenih 2.058 gostiju, što u odnosu na 2020. godinu, kada su u junu registrovana 294 posjetioca, povećanje od 600%.

"Podsjećanja radi, u junu 2019. godine, bilo je na Žabljaku 5.254 gosta. Dakle, i ovo pokazuje da se turistička privreda polako oporavlja", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније