Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

27. 08. 2021. 13:42 >> 15:12
11

BOJANIĆ

Putarina za auto-put do tri i po eura

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da su pri kraju građevinski radovi na prioritetnoj dionici auto-puta te da će tom dinamikom ići do kraja novembra, za kada je planiran završetak radova.

Prioritet je, kako kaže, bio da radovi budu kvalitetni da imamo dobar održiv i kvalitetan auto-put.

“Rokovi jesu važni, ali ne bih da prejudiciram za bilo kakvo kašnjenje. Mi smo zatekli sve sa dvije godine kašnjenja i mjesec prije ili kasnije u ovoj fazi nam ne znači toliko koliko da dobijemo jedan dobar i bezbjedan auto-put”, saopštio je Bojanić i dodao da francuska kompanija procjenjuje kvalitet radova.

Naveo je da su svjesni da ova dionica ne znači mnogo, jer ima ograničen efekat te da je auto-put potrebno nastaviti, kako bi se Luka Bar povezala sa Jugoističnom Evropom.

Nije imao podatak koliko će tačno da iznosi putarina.

“Neka procjena je da će to biti od tri do tri i po eura, je neka procjena”, kazao je Bojanić i dodao da će otplata auto-puta od same putarine ići jako teško.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović očekuje od izvođača da što je moguće brže završe radove, ne na uštrb kvaliteta.

Saopštio je i da je to previše zahtjevan posao za Crnu Goru koji je koštao puno i od kojeg se očekuje puno.

"Bez dobrih puteva i dobre infrastrukture zemlja će kaskati u odnosu na konkurenciju. Treba da djelujemo brže i da u narednoj godini predvidimo dobre kapitalne investicije i da zemlja nastavi da se uvezuje", poručio je Abazović.

Država da raščisti odnose sa MA u stečaju

Bojanić je na pitanje da li će Montenegro Airlines (MA) održavati avione kompanije To Montenegro odgovorio da bi država prvo trebalo da raščisti odnose sa MA u stečaju.

“Podsjetiću da smo preko 100 miliona prijavili potraživanja, a stečajni upravnik nam je priznao 100 hiljada. Dali smo prigovor i zaštitnica imovinsko-pravnih interesa vodi taj slučaj u ime države. S druge strane vidjeli ste da je i ponašanje stečajnog upravnika prema Upravi prihoda i carina takođe bez odgovora. Mi tražimo izvještaje šta oni rade tamo, nemamo odgovora. Prvo treba da to dobro raščistimo sa njima, pa da vidmo da li su oni uopšte sposobni da bilo kakve usluge pružaju drugoj kompaniji”, rekao je Bojanić.

On je naveo da To Montenegro ima svoje organe upravljanja i da su oni ti koji treba da procijene da li postoji komercijalni interes da rade bilo šta u saradnji sa MA.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније