Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina/Vijesti ]

06. 10. 2021. 09:50   >>  09:50 2

PODNIJELI TUŽBU

MA traži zabranu korišćenja logoa ToMontenegru

Stečajna uprava Montenegro Airlinesa (MA) podnijela je Privrednom sudu predlog za određivanje privremene mjere kojom traže da se novoj avio-kompaniji ToMontenegro zabrani korišćenje logoa, dok se ne završi sudski postupak po tužbi za povredu žiga, pokrenut 10. juna.

Ukoliko Privredni sud prihvati taj predlog, ToMontenegro ne bi mogao da koristi logo koji je na konkursu izabrao u maju, do konačne presude, pišu Vijesti.

Taj logo liči na logo Montenegro Airlinesa, koji je u decembru prestao da leti, a u koji je u aprilu na zahtjev Poreske uprave uvesen stečaj.

Stečajna uprava MA tvrdi da je kompanija nosilac prava na tri nacionalna žiga/logoa registrovana kod Ministrstva ekonomskog razvoja, kao i da su 9. avgusta dobili rješenja o obnovi važenja žiga.

Razlog za traženje privremene mjere za zabranu korišćenja logoa je to što je ToMontenegro i nakon podnošenja tužbe nastavio da ga koristi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније