Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ ANTENA M ]

24. 02. 2013. 12:33   >>  12:29 3

DANILOVGRAD

Crna Gora dobija fabriku ljekova u Kosiću

Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović kaže da bi prva faza trebalo da bude stavljena u funkciju do kraja marta.

Izvršni direktor Farmonta Momčilo Popović najavljuje da će fabrika u Kosiću, u saradnji sa Agencijom za ljekove i Ministarstvom zdravlja, obezbijediti ljekove čija nabavka često kasni.

U fabrici će raditi 35 do 40 osoba različitih profilacija, a sa završetkom druge faze biće povećan i broj zaposlenih.

Fabrika ljekova u Kosiću kod Danilovgrada uskoro bi trebalo da počne da radi. Iako je bilo najavljeno da će biti završena do 5. decembra prošle godine, predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović kaže za Antenu M da bi uskoro trebalo da bude otvorena :

„Kada su u pitanju tako velike investicije uvijek ima nepredviđenih stvari. Koliko ja imam saznanja iz razgovora sa vlasnikom firme do kraja marta trebalo bi da prva faza fabrike bude stavljena u funkciju. Ovo se radi fazno i ukupna investicija prve faze je milion i sto hiljada eura.”

Izvršni direktor Farmonta Momčilo Popović priznaje da projekat malo kasni  ali da problema nema:

«Građevinari naši imaju svoje rokove, koje ja nijesam mogao da shvatim dok nijesam ušao u posao sa njima. Ušli smo u period odmora oko Nove godine i tu smo već izgubili, maltene, cijeli  januar. Nikakvog razloga nije bilo za kašnjenje osim tog našeg profesionalnog običaja da radimo i da se ne držimo rokova.»

Generalni izvođač radova je firma Medi-mont sa kojom je potpisan ugovor prema kojem je do 5. decembra trebalo objekat da bude predat na upotrebu.  Popović kaže da je zgrada završena:

«Objekat je stvarno gotov, tehnička komisija sa Mašinskog instituta je izašla na teren i oni nijesu dali ni jednu uslovnu primjedbu već su bili jako zadovoljni objektom. Imali su neke sitne primjedbe koje još nijesmo otkloniti, npr. jedna protivpožarna vrata koja nam još nijesu stigla, ali to su detalji i vrlo brzo ćemo to završiti. Ja očekujem realno do sredine mjeseca da dobijemo sva odobrenja a da se do kraja mjeseca  i uselimo u objekat.»

Predsjednik Danilovgrada kaže da je to još jedna u nizu dobrih investicija Farmonta:

«Najveći broj upošljenih biće od 35 do 40 osoba različitih profilacija. Druga faza vrijedi nekih 8 miliona i 800 hiljada i kada ona bude gotova povećaće se i broj zaposlenih.»

Popović kaže da će fabrika u Kosiću  proširiti listu ljekova i prilagođavaće se potrebama zdravstva. U saradnji sa Agencijom za ljekove i Ministarstvom zdravlja fabrika će obezbijediti ljekove čija nabavka često kasni, zaključio je Popović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније