Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

08. 12. 2021. 18:43 >> 19:34
5

MILATOVIĆ

Neodgovorno ponašanje Pejovića, vratiti se pregovorima

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je društveno neodgovorno ponašanje vlasnika KAP-a Veselina Pejovića dovelo u rizik budućnost te kompanije. Pozvao je da se nastave pregovori KAP-a i EPCG o cijeni struje.

Podsjetimo vlasnik kompanije Uniprom Nikšić, Veselin Pejović, najavio je danas da se Kombinat aluminijuma (KAP) zatvara.

"Ja sam iznenađen ovako društveno neodgovornim ponašanjem gospodina Pejovića”, kazao je Milatović, gostujući u dnevniku TV Vijesti.

Kazao je da ga je zatekla današnja konferencija za medije Pejovića. Očekivao je, kaže, da se pregovori EPCG i KAP-a nastave.

“Gospodin Pejović je pregovorima pristupio u lošoj namjeri, neimajući dobru namjeru da KAP i dalje radi. Ono što je stav Vlade jeste da KAP koji je privatna kompanija i EPCG koja je državna kompanija treba da u svom odnosu i u pregovorima dođu do rješenja”, poručio je Milatović.

Sjutra će, kaže, na Vladi predstavnici EPCG informisati Vladu o toku pregovora sa KAP-om.

On je kazao da Uniprom ima jednog zaposlenog, odnosno Veselina Pejović, najveći broj angažovanih u KAP-u su zaposleni posredstvom druge kompanije.

“Inače odgovorno lice u toj drugoj kompaniji je čovjek koji se ovih dana pojavljuje ispred KAP-a - gospodin Dožić. Nekih je čini mi se 360 radnika u toj kompaniji. Važno je reći da je nova Vlada u ovoj godini uložila, 4,7 miliona eura i isplatilo ukupno 291 radnika u okviru socijalnog programa koji je bio na snazi, čime je svaki od tih radnika dobio između 16.000 i 18.000 eura”, kazao je Milatović.

Đukanović pod tenzijom i zbog ove američke crne liste

Nije želio da komentariše izjave predsjednika Mila Đukanovića koji je danas kazao da je aktuelna vlast doprinijela da se ugasi i posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori. Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP).

“Nije više važno šta kaže Đukanović, on je čovjek prošlosti, on je pod nekom tenzijom i zbog ove američke crne liste koja će i onako je već zaživjela i u narednim danima tek da zaživi, tako da se ne bih osvrtao na ono što je Đukanović rekao”, poručio je Milatović.

On je kazao da je upravo zbog prethodnih Vlada država na KAP potrošila stotine miliona eura.

“Nisam došao da sudim o bilo čijim potezima, samo pozivam na dijalog”, poručio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније