Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 12. 2013. 10:24 >> 11:22
1

TEŠKA SITUACIJA

Krivokapić: KAP se ubrzo sam gasi

Predsjednik sindikata KAP-a Rade Krivokapić rekao je da je situacija u toj fabrici sve teža. Krivokapić kaže da se ćelije svakodnevno gase, a proizvodnja smanjuje.

''U kompletnoj Elektrolizi, od 520 ćelija trenutno radi 208, što znači da je preko 300 ćelija ugašeno i taj tempo smanjivanja će se nastaviti svakog dana jer svaka ćelija ima svoj rok trajanja i on je oko 80 mjeseci, a mi imamo ćelije koje su stare i po 130 mjeseci. Ako se ubrzo ne proda KAP, imaćemo fabriku koja će se ugasiti sama od sebe'', rekao je Krivokapić.

Predsjednik sindikata za Antenu M kaže da su, prema njegovim informacijama, za sada dvije kompanije zainteresovane za kupovinu KAP-a:

''To je njemačka firma HGL i konzorcijum nekoliko firmi koje predvodi izvjesni gospodin Pejović iz Nikšića, zajedno sa Poljacima ili Turcima. I mislimo da će se između te dvije firme voditi borba ko će bolju cijenu da ponudi'', kazao je Krivokapić.

Zainteresovani za kupovinu fabrike mogu se prijaviti do 8. januara, dok je otvaranje ponuda zakazano za 10. januar.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније