Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 02. 2013. 19:01 >> 18:56

ŽICG - EBRD

Podrška željeznici u projektima energetske efikasnosti

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Centralno Evropska Inicijativa podržaće Željezničku Infrastrukturu Crne Gore (ŽICG) i Željeznički prevoz u procjeni energetkse efikasnosti i mogućnošću smanjenja emisije gasova.

Predsjednik Odbora direktora Željezničke Infrastrukture Rešad Nuhodžić primio je danas predstavnike Evropske Banke za obnovu i razvoj Tošiaka Sakatsuma i Nina Maršaniu.

Tema sastanka bila je rekonstrukcija crnogorskih pruga, kao i definisanje prioriteta investiranja naredne tri godine. Razgovarano je i o Akcionom planu energetske efikasnosti željezničkog sektora.

Trenutno je u toku izrada Studije ‘Akcioni plan energetske efikasnosti željezničkog sektora u Crnoj Gori’, koju radi konsultanska kuća “D’Appolonija”.

Glavni cilj Studije je da predloži alternativna rješenja, koja bi omogućila smanjenje potrošnje energije i da procijeni uticaj energetske efikasnosti na životnu sredinu.

Iz ŽICG podsjećaju da je iz sredstava EBRD za ovu godinu planiran remont gornjeg stroja pruge Kolašin – Kos, regulacija vodotoka kod četri mosta i četri propusta, sanacija pet tunela, izrada projekata sanacije 18 tunela, za šta će biti izdvojeno oko deset miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније