Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 12. 2013. 19:23 >> 19:35

ODGOVOR

Prva banka: Krgović plaćen za blaćenje

Kao kompanija koja je odgovorna, u prvom redu prema svojoj istoriji, zatim klijentima, zaposlenima i javnosti, dužni smo da se osvrnemo na posljednje istupanje Ljubiše Krgovića, nekadašnjeg predsjednika Savjeta Centralne banke Crne Gore, današnjeg člana rukovodstava nekoliko političkih partija i člana Odbora direktora Komercijalne banke Beograd, navodi se u reagovanju Prve banke povodom posljednjih izjava bivšeg guvernera Centralne banke Ljubiše Krgovića.

Slijedi integralno saopštenje.

''KRIVI SMO'':Prva banka Crne Gore potvrđuje: 

-              Jer NIJESMO svakog mjeseca plaćali Ljubišu Krgovića, kao Crnogorska komercijalna banka;

-              Nijesmo plaćali njegovu suprugu  svakog mjeseca;

-              Nijesmo plaćali njegovog brata svakog mjeseca;

-              Jer nijesmo krili njegove nazakonite, tajne bankarske račune;

-              Jer nijesmo reagovali na dosadašnje laži i podmetanja Ljubiše Krgovića, na štetu Prve banke, a za račun njegovih finansijera i poslodavaca.

Uskoro ćemo objaviti dokumentaciju o Krgovićevom kriminalnom poslovanju u Beogradu, kao i o pedesetomilionskoj šteti koju je nanio Prekookeanskoj plovidbi iz Bara.

Danas dodajemo:

-              Krgović je plaćenik angažovan na blaćenju Prve banke od 2008. godine, pa do današnjih dana;

-              Plaćenik Krgović izmišlja i podmeće;

-              Plaćenik Krgović je ambiciozna neznalica;

-              Vječiti plaćenik istih poslodavaca, Krgović, prenosi priču na politički teren tragikomično tražeći sebe u sutonu šeste decenije života;

-              Plaćenik Krgović traži alibi za svoje brojne nezakonite postupke koji ga sudbinski prate, pokušavajući da sebe predstavi žrtvom;

-              Plaćenik Krgović je  u velikom problemu i njemu je potrebna pomoć.

Ako je u vinu istina, a sigurno jeste, neka svoje grijehe u vinu okajava.

Mi ćemo se iskreno moliti dragom Bogu  da mu pomogne.

Prva banka nastavlja svojim putem koji traje već 112 godina, preživjela balkanske ratove i dva svjetska rata, tražeći uvijek bolje za svoje klijente, zaposlene i ukupno crnogorsko društvo. Štetu od problema u kojima je bila Prva banka, a koji su naduvavani prvenstveno od Krgovića, imali smo samo mi, zaposleni i akcionari.  Ni jedan cent nije bio na štetu poreskih obveznika, odnosno građana i države Crne Gore.

A korist, kada je ima, dijelili smo i dijelićemo je sa građanima Crne Gore, o čemu svjedoče i naše humanitarne aktivnosti poslednjih dana, zaključuje se u saopštenju Prve banke.

Podsjetimo, Krgović je sinoć kazao da mu je premijer Milo Đukanović 2008. godine lično tražio nezakonitu uslugu za Prvu banku, odnosno da joj se dozvoli korišćenje obavezne rezerve u aranžmanu za nikšićku Željezaru iako Prva banka tada nije ni imala obaveznu rezervu u Centralnoj banci.

Krgović je, za TV Vijesti, kazao da je to je učinjeno na sjednici neformalnog kriznog komiteta Vlade koji se, kako je kazao, bavio spašavanjem Prve banke.

''Tamo na tom komitetu je od mene traženo da dozvolim korišćenje obavezne rezerve Centralne banke Prvoj banci vezano za njihov aranžman u Željezari, a Prva banka nije imala tu obavezu. Znači da se njima praktično napravi emisija, da se omogući Prvoj banci da koristi taj novac. Mislim da se radilo o iznosu od 12 do 15 miliona'', kazao je Krgović.

Krgović je  rekao da je CBCG tadašnjem  ministru finansija Igoru Lukšiću sugerisala da država preuzme Prvu banku i očisti je od loših kredita, a da je Vlada to potpuno ignorisala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније