Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 03. 2013. 10:57 >> 10:50
1

CBCG

Manje odobrenih kredita

Ukupno odobreni krediti na kraju decembra prošle godine iznosili su 1,86 milijardi EUR, što je 0,2 odsto manje nego u novembru, odnosno 4,8 odsto slabije u poređenju sa istim periodom 2011, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Odnos između kredita i depozita u decembru je ostao isti kao u novembru, pa je na jedan EUR uložen u banke dolazilo 94 centa kredita. 

Odnos kredita i depozita, povećanih za ukupne uzete pozajmice, na kraju decembra bio je veći 0,01 procentni bod nego u novembru i iznosio je 0,79, dok je na godišnjem nivou smanjen 0,04 procentna poena, navodi se u novom Biltenu CBCG.

U strukturi odobrenih kredita, pozajmice privredi i stanovništvu činile su 91,7 odsto, dok se preostalih 8,3 odsto odnosilo na finansijske institucije, neprofitne kao i organizacije u javnom vlasništvu, strane firme i opštu vladu.

Ukupni depoziti su na kraju decembra porasli na mjesečnom nivou 0,1 odsto na 1,98 milijardi EUR. U odnosu na isti period 2011. godine, depoziti bilježe rast od devet odsto.

Oročeni depoziti činili su 61,6 odsto ukupnih, a oni po viđenju 38,4 odsto. U strukturi oročenih depozita najveće učešće imali su oni ročnosti od tri mjeseca do jedne godine, 55,5 odsto. Depoziti ročnosti do tri godine činili su 22,1 odsto.

Ukupni depoziti stanovništva u decembru su u odnosu na novembar porasli 1,1 odsto na oko 1,15 milijarde EUR. U odnosu na decembar 2011. godine bili su 11 odsto veći.

U ročnoj strukturi depozita stanovništva na one po viđenju odnosilo se 38,4 odsto, a 61,6 odsto na oročene.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније