Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

20. 07. 2023. 11:29 >> 11:28

ZA PROŠLU GODINU

Dividendu dijelile četiri kompanije

Dividendu za prošlu godinu dijelile su četiri kompanije, dok su za 2021. to učinile njih tri, pokazuju podaci Montenegroberze.

Emitenti koji su u toku ove godine na skupštinama akcionara donijeli odluku o isplati dividende za prošlu su Jugopetrol, Crnogorski Telekom, Zetatrans i Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES).

“Riječ je o kompanijama koje posluju sa profitom i koje dio ostvarenog profita isplaćuju svojim akcionarima”, navodi se u saopštenju.

Jugopetrol, Crnogorski Telekom i Zetatrans imaju kontinuitet u isplati dividende dvije godine zaredom, odnosno za prošlu i 2021.

“Četiri listirane kompanije – Elektroprivreda (EPCG), Napredak, Sveti Stefan hoteli Budva i Hipotekarna banka, nijesu donijele odluku o isplati dividende za prošlu godinu, iako su ostvarile profit, jer su odlučile da ostvarenu dobit preusmjere u neraspoređenu dobit, ili u rezerve drustva", navodi se u saopštenju.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara kompanije Centrojadran Bar nije usvojen predlog odluke o isplati dividende akcionarima, dok je Željeznička infrastruktura (ŽICG) odlučila da dobit iz prošle godine iskoristi za pokriće akumuliranih gubitaka iz ranijih poslovnih godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније