Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 04. 2014. 18:22 >> 18:22

VEĆI PRIHODI

Vlada anlizirala poresku politiku

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Analizu realizacije poreske politike za 2013., čiji je cilj da se sagledaju efekti primjene poreske politike u prošloj godini i njen uticaj na privredu i budžet, kao i stepen usklađenosti poreskih i carinskih propisa sa pravnom tekovinom EU i predlože odgovarajuće mjere za unapređenje te politike u narednom periodu.

Kako je saopšteno iz Vlade ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 1,4 miliona eura i veći su u odnosu na prethodnu godinu za 9,4 odsto.

"Poreska politika u 2013. godini bila je usmjerena na dalje unapređenje uslova poslovanja za razvoj preduzetništva, privlačenje investicija i otklanjanje administrativnih barijera i generisanje neophodnih prihoda za finansiranje javnih funkcija", saopšteno je iz Vlade.

Vlada je usvojila i Strategiju razvoja šumarstva i drvne industrije za 2014–2023. godinu s Akcionim planom za njeno sprovođenje od 2014–2016.

"Strategija ima dva opšta cilja: unapređenje šuma i održivost gazdovanja povećanjem drvne zalihe u šumama na raspolaganju za korišćenje sa 104 na 115 miliona m3 bruto drvne mase i povećanje učešća sektora šumarstva, drvne industrije i drugih djelatnosti koje zavise od šuma sa 2 odsto na 4 odsto ukupnog BDP-a", stoji u saopštenju.

Vlada Crne Gore,  na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, utvrdila je Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu unutrašnjih finansijskih kontrola u javnom sektoru.

"Osnovni razlog za izmjene i dopune Zakona je pravno tehničko poboljšanje u pogledu sprovođenja planiranih aktivnosti u uspostavljanju i razvoju sistema finansijskog upravljanja u javnom sektoru. Predložene izmjene uticaće na efikasnije uspostavljanje sistema unutrašnjih kontrola u javnom sektoru i osiguraće da se javnim sredstvima upravlja ekonomično, efikasno i efektivno, kao i da se troškovi kontrolišu na efikasan način", poručuju iz Vlade.

Pored ostalog, Vlada je na današnjoj sjednici posebnu pažnju posvetila razmatranju izvještajā o toku realizacije najvažnijih energetskih projekata u Crnoj Gori.

"Ocijenjeno je da se aktivnosti na ovom planu odvijaju predviđenom dinamikom i naglašeno da obaveze na realizaciji energetskih projekata, zbog njihovog izuzetnog značaja za ukupan ekonomski razvoj, i ubuduće moraju ostati u vrhu prioriteta svi nadležnih organa i institucija", poručuju iz Vlade.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније