Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

24. 11. 2023. 13:42 >> 13:42

SASTANAK SA AMBASADOROM KINE

Vuković: Kina jedan od primarnih partnera Crne Gore

Crna Gora Kinu vidi kao jednog od primarnih partnera u projektima koji se tiču infrastrukture i savremenih tehnologija, budući da je u tim oblastima respektabilan primjer na globalnom nivou, saopštio je ministar finansija, Novica Vuković.

On je, na sastanku sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Fanom Kunom, kazao da produktivnu i uspješnu saradnju očekuje i u turizmu, poljoprivredi, zaštiti životne sredine, zelenoj ekonomiji i digitalizaciji.

Iz Ministarstva su saopštili da su Vuković i Fan razgovarali o tradicionalnom partnerstvu i mogućnostima produbljivanja praktične saradnje dvije države, kao i o aktuelnim ekonomskim prilikama u Crnoj Gori i regionu.

Fan je naveo da Kina podržava evropski put Crne Gore, uz uvjerenje da Crna Gora, paralelno, može graditi dobre odnose sa Kinom i postati spona za komunikaciju kineskih kompanija sa Evropom.

Vuković i Fan su se osvrnuli i na najvažniji zajednički projekat dvije zemlje, izgradnju prve dionice autoputa Bar-Boljare, istakavši zajedničko očekivanje da će i u narednom periodu biti značajnijih partnerskih projekata u oblastima od obostranog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније