Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 05. 2014. 09:26 >> 10:03
1

NE ODUSTAJE OD KAP-a

Pejović počeo pregovore za uvoz struje

Vlasnik nikšićkog Uniproma, Veselin Pejović, ne zamjera Elektroprivredi što ne želi da mu struju za Kombinat aluminijuma prodaje po cijeni od 38 eura po megavat satu, pa je već počeo pregovore za uvoz struje.

"Radim na tome, već sam kontaktirao berzu", rekao je Pejović Pobjedi.

Italijanska kompanija A2A, prema medijskim navodima, spremna je da Pejoviću isporuči struju po cijeni od 45 eura sa prenosom do kraja godine, dok bi od 1. januara KAP plaćao struju po tržišnoj cijeni uz popust od 5,5 odsto. Zvaničnu odluku treba da donese Skupština akcionara EPCG, koja je nedavno odložena, a nema još najave kada će ponovo zasjedati.

Pejović je saopštio da ne odustaje od KAP-a i da se nada da će do kraja maja preuzeti tu kompaniju.

"Ja od Kombinata aluminijuma ne odustajem. Očekujem da će se brzo završiti svi papiri i prenijeti vlasništvo jedan kroz jedan na mene, kako bih do kraja maja preuzeo KAP", kazao je Pejović.

On je dodao da još nije dobio zvaničnu informaciju od A2A o cijeni električne energije, ali je već sa partnerima iz Turske i Poljske razgovarao o rezervnim varijantama.

"Moramo sad da nađemo jedan ili dva ili tri proizvoda, na kojima možemo da ispeglamo taj gubitak i održimo Elektrolizu da radi. Već smo naručili opremu za proizvodnju aluminijske žice, sada ćemo vidjeti da proizvodimo kompletne kablove za struju. Ja i dalje želim da zadržim Elektrolizu i da Kombinat radi bez pomoći Vlade, Elektroprivrede i bilo kojeg građanina", kazao je Pejović.

On je naveo da je u toku procedura za uknjižbu zemljišta koje je pripalo fabrici, ponavljajući da nema namjeru da na tom području gradi zgrade.

"Ja isključivo Kombinat vidim kao kombinat i kao aluminijumsku industriju. Spreman sam da vratim Kombinat državi ili ga poklonim, ako bi došlo do toga da na tom zemljištu radim zgrade i hotele", poručio je Pejović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније