Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 01. 2013. 15:44 >> 15:45

ZBOG POSKUPLJENJA

SSCG: Povećati minimalnu zaradu

Savez sindikata Crne Gore insistiraće na povećanje minimalne zarade sa sadašnjih 147 eura na 200 do 250 eura, najavili su predstavnici Sindikata.

"Povećanje minimalne zarade bi doprinijelo borbi protiv siromaštva, čija granica, po podacima iz 2011., iznosi175 eura, a akoo se uzme u obzir poskupljenje energenata i osnovnih životnih namirnica, granica je značajno podignuta, a samim tim je povećan broj građana koji se nalaze ispod nje"’, saopštili su iz SSCG.

U Savezu smatraju da povećanje minimalne zarade treba da budu prioritet u suzbijanju sive ekonomije.

U Savezu ističu da je najčešći vid sive ekonomije isplata dijela zarade zaposlenima „na ruke“, odnosno plaćanje poreza i doprinosa na minimalnu osnovicu. Oni smatraju da zaposleni ćute od straha od gubitka posla, a ne razmišljaju da će zbog toga dobiti minimalnu penziju.

Sindikat očekuje i konkretniju akciju poslodavaca, koji trpe gubitke zbog nelojalne konkurencije.

Savez će, kako je najavljeno, istrajati i u zahtjevima da se oporezuje višak stambenog prostora, vodi evidencija o podstanarskim rentama, ubiraju komunalni prihodi i realizuju druge mjere koje bi imale pozitivan efekat na prihode, a time i na ukupan standard građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније