Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 06. 2014. 16:38 >> 16:40

CG - SRBIJA

Dvije željeznice učvršćuju saradnju

Crnogorska privredna društva iz oblasti željezničkog saobraćaja i Železnice Srbije planiraju zajedničko predstavljanje na tržištu, imajuću u vidu uvezanost ovih sistema, kako u putničkom, tako u teretnom saobraćaju, a tu namjeru pozdravio je ministar saobraćaja Ivan Brajović.

Brajović se danas sastao sa generalnim direktorom ‘’Železnice Srbije’’ Dragoljubom Simonovićem, kao I sa predstavnicima Montecarga.

Simonović je u posjeti Crnoj Gori povodom dana obilježavanja društva AD Montecargo. Kako se navodi u saopštenju, to je bila odlična prilika za razgovor o saradnji Železnica Srbije sa crnogorskim privrednim društvima iz oblasti željezničkog saobraćaja, a u prvom redu unapređenju saradnje sa Montecargom i Lukom Bar.

Rukovodstvo Montecarga, inače, donijelo je odluku da sredstva koja su bila namijenjena za proslavu Dana društva, uplati kao pomoć Železnicama Srbije za sanaciju od poplava.

Generalni direktor Železnica Srbije predočio je stanje pruga u Srbiji  nakon katastrofalnih poplava koje su nanijele velike štete i na nekoliko lokaliteta na pruzi prema Crnoj Gori.

“Aktivnosti na saniranju šteta nastalih u ovim poplavama su ubrzane i sprovodiće se po skraćenim procedurama što će, prema Simonovićevim riječima, rezultirati normalizovanjem saobraćaja u drugoj polovini godine”, navodi se u saopštenju.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i  o organizaciji putničkog prevoza u ljetnjoj turističkoj sezoni, najavama Železnica Srbije o uvođenju dodatnih vagona u saobraćaj, pa samim tim i o udobnijoj vožnji na pravcu Bar-Beograd.

Generalni direktor Direktorata za željeznički saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Rešad Nuhodžić istakao je da je saradnja crnogorskih privrednih društava iz oblasti željezničkog saobraćaja uvijek bila na dobrom nivou i da će se i ubuduće tako nastaviti. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније