Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 03. 2013. 18:07   >>  17:58 3

MINISTAR BRAJOVIĆ

Za putnu infrastrukturu skoro 40 miliona

Za redovno i investiciono održavanje i rekonstrukciju putne infrastrukuture ove godine će biti investirano 39 miliona i 740 hiljada eura, predviđeno je planom koji je danas usvojila crnogorska Vlada.

Iz tekućeg budžeta biće opredijeljeno 9 miliona i 740 hiljada eura, a 30 miliona iz kapitalnog.

Kako je nakon sjednice Vlade kazao ministar saobraćaja Ivan Brajović, za rješavanje uskih grla na saobraćajnoj mreži ove godine biti potrošeno 8,25 miliona, za rekonstrukciju magistralnih i regionalnih puteva gotovo 13 miliona eura, a za raskrsnice milion.

Za nastavak radova na tunelu Tifran i sanaciju mostova na magistralnim i regionalnim putevima, plan je da se izdvoji po milion eura, a za gradnju trećih traka milion i 450 hiljada. Za investiciono održavanje regionalnih i magistralnih puteva biće utrošeno 2,3 miliona, a za program eliminisanja posljedica poplava na njima dva miliona eura.

Brajović je konstatovao da se, i u godinama koje su finansijski veoma teške, opredjeljuju značajna sredstva, tako da će „realizacija Plana omogućiti nastavak rehabilitacije puteva u poželjnoj dinamici“.

»Posljednjih godina smo uradili mnogo na održavanju i rehabilitaciji putne mreže, tako da je ona svake godine sve bolja. Pored gradnje novih puteva, važno je i kvalitetno održavanje postojeće putne mreže, jer se u suprotnom ona rapidno urušava«, kazao je ministar saobraćaja. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније