Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 08. 2014. 09:59 >> 09:59

VUJANOVIĆ U KINI

Kinezi spremni, čeka se EXIM banka

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se danas u Nanjingu sa predsjednikom CRBC, kompanije koja je izvođač prioritetne dionice autoputa Smokovac – Mateševo, kao dijela autoputa Bar – Boljare.

Predsjednik Crne Gore je iskazao očekivanje za što skorijim početkom realizacije projekta imajući u vidu njegov ukupni značaj i vrijednost za Crnu Goru.

Predsjednik CRBC je ponovio spremnost da odmah po potpisivanju sporazuma o kreditiranju sa EXIM bankom započne izgradnju ove dionice autoputa, konstatujući da se u okviru ove kompanije sve pripremne aktivnosti završene. Takođe je saopštio spremnost kompanije da dodatno ohrabri EXIM banku za ubrzanje donošenja odluke o odobrenju kredita Crnoj Gori, naglašavajući da su procedure odobravanje kredita u završnoj fazi.

U razgovoru je učestvovao ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović.

Vujanović je ranije danas sa ministrom Brajovićem obišao brodogradilište Jinling u kome se grade dva broda za „Barsku plovidbu“ AD Bar.

Menadžment  je, kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, upoznao Predsjednika sa kapacitetima brodogradilišta konstatujući da je ovo najveće brodogradilište u kompleksu od 24 brodogradilišta na ovom prostoru, da zapošljava preko 6.000 radnika i da ima stalni angažman na izgradnji od 28 – 30 brodova, kao i da su primili ponude koje obezbijedjuju uposlenost brodogradilišta za naredne četiri godine.

Saopštili su da će prvi brod biti predat na upotrebu „Barskoj plovidbi „ AD Bar krajem ovog mjeseca a da će narednih dana biti obavljena njegova probna plovidba. Ovaj brod, kao i naredni koji će biti predat na upotrebu sledećeg mjeseca, rađeni su po najvećim standardima i vrhunskog su kvaliteta.

Iskazujući poštovanje ovom brodogradilištu Predsjednik je saopštio zadovoljstvo uvažavanjem  kvaliteta i rokova gradnje ova dva broda, kao i nadzorom  stručnjaka „Barske plovidbe“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније