Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 01. 2015. 13:05 >> 13:04
2

LIBERALNA PARTIJA

Predložiće zakon o zaštiti dužnika

Liberalna partija predložiće da parlament usvoji Zakon o zaštiti dužnika, koji bi, kako su naveli, identifikovao probleme građana u tom statusa, jer , kažu iz te stranke, oko 55 hiljada građana koji kao žiranti vraćaju tuđe dugove.

 

Iz LP su saopštili da je Predsjedništvo stranke sinoć raspravljalo o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori kao i poziciji i njihovom doprinosu u tim oblastima.

„Predsjedništvo je raspravljalo i o statusu LPCG unutar vladajuće koalicije kako na državnom tako i na lokalnom nivou u onim opštinama u kojima liberali čine vlast. Predsjedništvo je izrazilo zadovoljstvo postignutim rezultatima Liberalne partije u lokalnim upravama u kojima LP čini vlast, i snažno podržalo nastavak programskih aktivnosti i predizbornih ciljeva i principa na kojima su liberali podržali formiranje lokalnih vlasti“, naveli su oni.

Na sjednici je, kako se dodaje, prihvaćena inicijativa za kreiranje Prijedloga Zakona o zaštiti dužnika koji bi identifikovao probleme građana koji imaju status dužnika, a procjena je da je oko 55 hiljada građana Crne Gore koji kao žiranti vraćaju tuđe dugove, a nemaju nikakve mehanizme zaštite.

„O inicijativi za Prijedlog Zakona, LPCG će javnost detaljnije upoznati naknadno. Predsjedništvo je oformilo radnu grupu za pripremu redovne Konferencije LP na jesen, koja se shodno Statutu održava svake dvije godine i nije izbornog tipa“, rekli su oni.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније