Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 04. 2013. 18:23   >>  18:28

U TRAŽENJU PARTNERA

Ministri sa turskim konzorcijumom o autoputu

Turski konzorcijum DOGUS-GULSAN, zainteresovan za projekat autoputa Bar-Boljare, spreman je da, u slučaju otpočinjanja saradnje, bude fleksibilan i da prihvati modele u vidu koncesija i imovine koja bi bila adekvatno valorizovana. Sa predstavnicima konzorcijuma danas su razgovarali ministri Radoje Žugić i Ivan Brajović.

Na putu u zvaničnu posjetu Kini, ministri finansija i saobraćaja su, u Istanbulu razgovarali sa izvršnim direktorom finansijskog fonda Afii, Mehmedom Gandijem, i predstavnicima turskog konzorcijuma DOGUS-GULSAN.

Razgovaralo se, kako je saopšteno, o projektu izgradnje autoputa Bar-Boljare, naročito prioritetne dionice od Podgorice do Mateševa, za čije je finansiranje zainteresovan turski konzorcijum.

"Turski partneri ponovili su spremnost da, u slučaju otpočinjanja saradnje, budu fleksibilni i prihvate modele obezbijeđivanja u vidu eksploatacije uglja i/ili boksita, zatim u vidu koncesija i imovine koja bi bila adekvatno valorizovana", navodi u saopštenju.

Postizanje ovakvog dogovora bi, zaključili su sagovornici, bilo od velikog značaja jer bi doprinijelo smanjenju fiskalne izloženosti države po ovom osnovu.

Žugić i Brajović su, kako se navodi, predočili sagovornicima da je crnogorska vlada u pregovorima sa određenim brojem eminentnih i renomiranih kompanija, zainteresovanih za izgradnju autoputa.

„Oni su upoznali sagovornike sa osnovnim kriterijumima kojima se Vlada rukovodi prilikom odabira partnera, a koji se, prije svega, odnose na održivost finansijske ponude u okviru budžeta Crne Gore, brzinu početka realizacije projekta i reference izvođača“, piše u saopštenju.

Konzorcijum Dogus-gulsan čine poznate i uspješne turske kompanije, čija je glavna djelatnost građevinarstvo i koje, u oblasti gradnje puteva, metroa i svih ostalih saobraćajnih infrstrukturnih objekata, posjeduju zavidno znanje i iskustvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније