Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 04. 2013. 11:02   >>  11:01

SOCAR

Aktivne pripreme za kompleks u Kumboru

Azerbejdžanska kompanija SOCAR, koja namjerava da u Kumboru gradi ekskluzivni rizort, aktivno priprema početak gradnje kompleksa vrijednog 258 miliona eura, saopšteno je iz hercegnovske Opštine.

U toj lokalnoj samoupravi zadovoljni su što će u Kumboru biti realizovana trenutno najvrijednija investicija u Crnoj Gori, pišu Dnevne novine. Savjetnik predsjednika Opštine, Vladimir Mračević, kazao je da su, nakon što je SOCAR zvanično preuzeo lokaciju, počele intenzivne pripreme na realizaciji projekta.


»Posljednjih dana dobijamo informaciju da se intenzivno radi na samom osmišljavanju koncepta budućeg kompleksa«, rekao je Mračević.

Počelo je rušenje postojećih ruiniranih objekata i čišćenje terena kako bi SOCAR mogao početi gradnju prvog one&only rizorta u Evropi, a paralelno se priprema i dokumentacija za dobijanje građevinske dozvole.

U svijetu trenutno ima sedam one&only rizorta, koje razvija poznata južnoafrička kompanija Sol Kerznera. Koncept one&only je novi trend koji je u 21. vijeku počeo da se razvija u prestižnim destinacijama u svijetu, kao što su Dubai, Maldivi, Mauricijus, Bahami, Meksiko i Južna Afrika.

Te destinacije privlače turiste koje bi svi poželjeli, što će uticati na pozicioniranje Herceg Novog na turističkoj mapi.

»Hercegnovska opština je pokrenula pitanje infrastrukture u ovom dijelu Kumbora, gdkje će sa predstavnicima kompanije raditi na boljem snabdijevanju strujom i vodom«, naveo je Mračević.

SOCAR namjerava da u prve četiri godine investira 52 miliona eura, dok bi njihova ukupna vrijednost 258 miliona trebalo da se realizuje za osam godina. Rizor će imati 150 luksuznih soba i vila, rezidencijalnu komponentu, marinu svjetskih standarda, tenisku akademiju, spa centar, restorane i maloprodajne objekte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније