Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 04. 2013. 10:34 >> 10:36

MONSTAT

Godišnja inflacija 3,3 odsto

Mjesečna inflacija u martu mjerena indeksom potrošačkih cijena iznosila je 0,4 odsto, dok je na godišnjem nivou inflacija dostigla 3,3 odsto, pokazuju podaci MONSTAT-a.

 

Statističari navode da su najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali rast cijena odjeće i obuće, mesa, voća, mlijeka, sira i jaja i ostalih prehrambenih proizvoda.

Na godišnjem nivou poskupili su odjeća i obuća i to za 8,4 odsto, a stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva 5,0 odsto.

Podaci kažu i da su hrana i bezalkoholna pića skuplji za 4,7 odsto, dok su za skoro četiri odsto poskuplile u sluge  rekreacije i kulture.

Rast cijena zabilježen je i u uslugama komunikacije 3,5 odsto, zdravlja 1,9 odsto, kao i hoteli i restorani 1,9  odsto.

Za godinu neznatno su pojefitinili pokućstvo i prevoz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније