Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 04. 2013. 11:14   >>  11:14

STATISTIKA

Martovska korpa - 802 eura

Minimalna potrošačka korpa u martu iznosila je 802 eura, od čega se na hranu i bezalkoholna pića utroši 254 eura, pokazuju podaci MONSTAT-a. U odnosu na godinu ranije vrijednost potrošačke korpe povećana je za dva odsto.

Na neprehrambene proizvode i usluge otpada 352,9 eura potrošačke korpe, dok za rentu građani izdvajaju 195 eura.

„Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu 2013. godine je u odnosu na februar 2013. godine zabilježila rast od 0,3 odsto“, navodi se u saopštenju MONSTAT-a.

Vrijednost minilmalne potrošačke korpe za hranu i bezalkoholna pića u martu, u odnosu na februar zabilježila je rast od 0,2 odsto.

Cijene neprehrambenih proizvoda i usluga u odnosu na februar povećane su za 0,5 odsto, dok je vrijednost rente ostala nepromijenjena.

Vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu u odnosu na godinu ranije povećana je za dva odsto.

„Mjesečna inflacija u martu, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena iznosila je 0,3 odsto. Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena odjeće; obuće; mesa; najmeštaja; voća; mlijeka, sira i jaja kao i usluga smještaja“, saopštili su statističari.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније