Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 02. 2013. 16:07   >>  16:17

PODGORICA

Projekti restrukturiranja loših kredita

U Podgorici predstavljen pilot projekat restrukturiranja loših kredita, koji bi trebalo da omogući konkretna rješenja tog problema.

Predstavnici osam crnogorskih banaka predstavili su po jedan primjer kako bi u praksi trebalo da se realizuje svaki pojedinačni loši kredit.

Predlozi za odnose za kompanije iz više oblasti, poput građevinarstva, proizvodnje metalnih konstrukcija, namještaja i elektroda, trgovine na veliko i voćem i povrćem, reciklaže otpadnog materijala.

Guverner CBCG, Milojica Dakić, saopštio je da su loši krediti jedan od najkrupnijih problema bankarskog sistema u Crnoj Gori.

Ministar finansija, Radoje Žugić, ocijenio je da unaprijeđivanje kvaliteta kreditnog portfolia banaka zahtijeva složene interne aktivnosti menadžmenta banaka, ali i zajmoprimaca.

„Očekujem da će realizacija projekta završiti sveobuhvatnim spiskom aktivnosti koje će preduzeti pojedine strane, a koje nose naziv Podgorički pristup. To je model sličan onom na kojem je Turska rješavala svoju finansijsku krizu“, zaključio je Žugić.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније