Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Autor: RTCG Portal ]

19. 03. 2021. 09:50 >> 09:51
3

NA NOVOM GROBLJU

Podgorica dobija aleju zaslužnih građana

Podgorica će u sklopu novog gradskog groblja, koje će biti izgrađeno na Ćemovskom polju, konačno dobiti aleju zaslužnih građana. To je u Hronici Podgorice saopštio izvršni direktor Pogrebnih usluga Srđan Miljanić.

Projekat novog groblja je, kaže on, ogroman i ne može se realizovati u jednoj fazi.

"Mi smo ga planirali u više faza. Prva će podrazumijevati izgradnju kapela, komemorativnog trga, ogradnog zida i komercijalnog bloka", rekao je Miljanić, navodeći da će u sklopu tog komercijalnog dijela biti prodavnice pogrebne opreme, cvjećare...

Novo groblje, kako je najavio, imaće 296.000 kvadratnih metara, a planirano je 18.000 novih grobnica sa 39.000 ukopnih mjesta sa svim sadržajima.

"Biće tu prodavnice pogrebne opreme, cvjećare, blok za radnike, komemorativni trg, a u drugoj fazi planirani su krematorijum, trg zaslužnih građana, kolumbarijum (prostor u koji se smještaju urne), rozarijum, (mjesto u zemlji gdje se smještaju urne) i rozarijum (gdje se prosipa pepeo)", rekao je Miljanić.

Najprije, kako je rekao, mora biti izgrađen krematoriju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније