Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

10. 10. 2015. 13:53 >> 09:19
16

ZA UKLANJANJE ŠATORA

Ponovo će tražiti asistenciju policije

Komunalni inspektori Glavnog grada su danas, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i izdatim rješenjem, pokušali da uklone nelegalne objekte sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, koji svakodnevno prave velike probleme u funkcionisanju grada.

U tome su, kako je saopšteno iz Glavnog grada, fizički spriječeni od strane organizatora protestnog skupa.

“Ovim su se stekli uslovi za inoviranje zahtjeva prema Upravi policije za asistenciju prilikom uklanjanja nelegalnih objekata”, navodi se u saopštenju.

Iz Demokratskog fronta kazali su da je komunalna policija danas došla da ukloni šatore i binu uz asistenciju većeg broja komunalnih radnika, vatrogasaca, hitne pomoći i većeg broja policajaca.

“Poslanici DF-a su izašli ispred njih i prenijeli poruku skupa da je ovo slobodna teritorija koju ćemo svi zajedno braniti i da im nije dozvoljeno zadržavanje i realizacija njihove namjere da uklone šatore i binu sa bulevara”, kaže se u saopštenju.

Poslanici DF-a komunalnu policiju su pozvali da napuste taj prostor što su oni i uradili.

“Istovremeno, poslanici DF-a su okupljenim demonstrantima poručili da će ostati na ovom mjestu do ispunjenja političkih zahtjeva makar to trajalo i 100 dana, jer formiranje prelazne vlade i organizacija i održavanje prvih pravičnih izbora nemaju alternativu, nezavisno od bilo kakvih rešenja koje donose komunalna policija i druge službe”, rekli su iz DF-a.

Mediji su danas objavili da komunalna policija, ako fizički bude spriječena da ukloni binu, šatore i ostali mobilijar sa bulevara kod parlamenta, stiče pravo da od policije traži asistenciju.

„Komunalni policajci moraju dokazati da su pokušali da izvrše rješenje i da su spriječeni. Tada se obraćaju nadležnom centru bezbjednosti (CB) sa dokazom da su spriječeni, a CB donosi akt kojim ih obavještava da će asistirati u roku koji, osim u izuzetnim situacijama, može biti kraći od pet dana“, kazali su iz policije.

Ranije danas je funkcioner Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, poručio da će demonstranti istrajati u svojim zahtjevima uprkos lošim vremenskim prilikama.

Upitan da li su podnijeli novi zahtjev za produženje dozvole za protest na bulevaru Svetog Petra Cetinjkog, Medojević je odgovorio da je sva odgovornost na Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Protest je odobren, nije zabranjen, baš na ovom mjestu na negraničen vremenski rok”, odgovorio je on.

Medojević je naveo da će taj ko bude htio da primijeni silu preduzeti odgovornost za stabilnost i mir u državi.

Protesti Demokratskog fronta počeli su 27. septembra.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније