Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2015. 18:12 >> 20:30
44

NA PROTESTU

Srpske Dveri zadužene za nerede

Demokratski front u susret za sjutra najavljenim mirnim protestima mobiliše ljude sa sjevera, njihovi aktivisti obilaze porodice, obećavaju im materijalnu pomoć. Za dolazak na proteste u Podgoricu nezadovoljnoj omladini plaćaju po 100 eura.

Kako nezvanično saznaje Portal RTCG u Upravi policije, posebno je alarmantno što se mobilišu ekstremisti iz kriminalnih struktura koji imaju precizan zadatak da u Podgoricu dopreme sredstva za napade na policiju- šipke, baklje, Molotovljeve koktele, suzavac... 

U te svrhe instalirali su poseban punkt u Trebinju, a logističku podršku im pružaju Srpske Dveri, čije rukovodstvo i članstvo se takođe sprema da direktno učestvuje na podgoričkim protestima.

Na  tivatski  aerodrom danas je, kako saznajemo, sletio Jugoslav Kiprijanović, šef medijskog pula i urednik časopisa Dveri, koji je u Crnu Goru krenuo po nalogu predsjednika srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića.

Zadatak aktivista Dveri, inače ultradesničarske organizacije je da kada uđu u Crnu Goru izazivaju nerede, posebno na dan održavanja protesta ...

I načelnik Centra bezbjednosti Podgorice Jovica Rečević kazao je večeras da u policiji raspolažu saznanjima da je moguće da dođe do incidenata na sjutrašnjim protestima koje organizuje Demokratski front.

"Policija postupa po tim saznanjima i provjerava informacije do kojih je došla i svakako da ćemo ih ozbiljno uzeti u razmatranje kada bude spreman konačan plan obezbjeđenja skupa", rekao je Rečević, gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore.

Rečević je kazao da je DF na vrijeme dostavio zahtjev za održavanje skupa, te da je CB Podgorica, imajući u vidu pravo na demokratsko okupljanje, odlučio da dozvoli održavanje protesta.

I ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je večeras, gostujući u emisiji "Okvir" RTCG potvrdio operativna saznanja Uprave policije, ali nije želio detaljnije da ih komentariše.

Protest će početi u 19 sati na Trgu Republike i može trajati najkasnije do nedjelje u šest sati ujutro.

 

 

Пратите нас на

Коментари44

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније