Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 10. 2015. 20:20 >> 22:52
12

I VLADA CG

Albanija osudila kamenovanje ambasade

Ministar vanjskih poslova Albanije Ditmir Bušati i Vlada Crne Gore osudili su večerašnje kamenovanje ambasade Albanije u Podgorici.

Huligani koji prijete napretku našeg regiona neće zaustaviti posvećenost Albanije euro-atlantskim vrijednostima, napisao je ministar vanjskih poslova Albanije na svom Tviter nalogu.

On je istakao da je naprihvatljiv napad na ambasadu njegove zemlje od strane učesnika večerašnjeg protesta DF-a.

"Tražili smo od crnogorskih vlasti da osiguraju bezbjednost osoblja u ambasadi", napisao je Bušati.

Takođe, napad na ambasadu Albanije osudila je i crnogorska Vlada.

"Osuđujemo kamenovanje Ambasade prijateljske, susjedne Albanije", objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

I Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija najoštrije osuđuje napad i kamenovanje ambasade Albanije tokom večerašnjih protesta u glavnom gradu.

"Crna Gora je posvećena jačanju regionalnih i dobrosusjedskih odnosa koje kontinuirano gradi i baštini, a ovakvi incidenti zasnovani na retrogradnim politikama moraju biti sankcionisani", saopšteno je iz MVPEI.

Iz Ministarstva su poručili da sa nadležnim institucijama preduzimaju sve neophodne aktivnosti na planu pune zaštite prostorija ambasade te osiguranja bezbjednosti diplomata.

Napad na ambasadu Albanije osudila je i Bošnjačka stranka.

"Osuđujemo kamenovanje ambasade Albanije u Podgorici od strane demonstranata i pristalica DF-a. Takvi i slični postupci zasigurno ne odražavaju multinacionalnu i multivjersku Crnu Goru i ne doprinose daljem razvoju demokratskih procesa kojima težimo", navodi se u saopštenju BS.

"Želimo da vjerujemo da će protesti proteći mirno, kao što je i najavljeno od strane organizatora", dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, pred početak protesta na Trgu Republike u Podgorici, grupa Nikšićana gađala je kamenicama zgradu Ambasade Albanije koja se nalazi u centru grada. 

Veće materijalne štete nije bilo, jedino je na fasadi napravljena manja šteta, saopšteno je iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније