Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 05. 2013. 08:41 >> 22:42
2

EU - CG

Kacin: Zbog Deripaske će vas Srbija preteći

Evropski parlamentarac Jelko Kacin poručio je da bi Srbija mogla prije Crne Gore otvoriti poglavlja 23 i 24, a za Dnevne novine kaže da ova izjava nije lobiranje, već samo realno stanje stvari na terenu.

"Nemojte se iznenaditi ako vas Srbija pretekne što se tiče poglavlja 23 i 24. U Srbiji imaju koordinatora koji prisiljava institucije da koordiniraju aktivnosti, i rezultati su evidentni. Moglo bi se desiti da Srbija prva otvori poglavlja 23 i 24", rekao je kACIN.

On je, ističući da je Crna Gora kroz saradnju sa Olegom Deripaskom platila životnu školu, rekao da bez borbe protiv korupcije nema stranih ulaganja iz EU.

Poslanik Evropskog parlamenta je rekao da treba ohrabriti institucije da rade posao za koji su plaćeni, a ako su plaćeni previše, treba postaviti pitanje - odakle i zašto?

Prema riječima Kacina, politička elita treba da se u potpunosti posveti borbi protiv korupcije i kriminala, jer bez toga nema stranih investicija.

"U Srbiji su rezultati očigledni, a javna podrška borbi protiv korupcije je sve veća i veća. Time su pokupili toliko poena da su kasnije mogli da parafiraju sporazum sa Prištinom", poručio je Kacin.

On kaže da za Crnu Goru nema kočnica na integracijskom putu, ali poručuje da su komplikacije oko predsjedničkih izbora prilika, povod i razlog da se krene odlučnije i brže ka EU.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније