Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 12. 2015. 08:15 >> 08:09

KOVAČEVIĆ POZIVA

Krivokapić da se izjasni o prelaznoj vladi

Zadovoljstvo postignutim radom Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora, koje zajednički ističu vladajuća koalicija i opozicija, apsolutno ne dijelim, jer nema povjerenja u izborno zakonodavstvo bez konsenzusa i suštinske kontrole cjelokupnog izbornog procesa, kazao je kopredsjedavajući Radne grupe Spasoje Kovačević.

Kovačević, koji je predstavnik Socijalističke narodne partije u Radnoj grupi, nije precizirao da li će ta stranka i dalje učestvovati u radu tog skupštinskog tijela.

„Na vaše pitanje da li ću učestvovati u radu Radne grupe odgovoriću inicijativom da predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića pitate da li je za njega legitimna vlada prelaznog karaktera i da konačno odgovori da li će i dalje da bude saučesnik DPS-a u izbornim manipulacijama. Uzmimo u obzir pravosnažne presude u Podgorici za kupovinu ličnih karata za račun DPS-a, što je navedeno i u Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore za ovu godinu. Zbog toga sam i tražio da nam na Radnoj grupi vrhovni državni tužilac Ivica Stanković podnese izvještaj o tome rekao je Kovačević. Upitan da li to znači da će bojkotovati sjednice Radne grupe, koja nastavlja sa radom naredne sedmice, on nije dao konkretan odgovor. Biće ponedjeljak, pa ćemo vidjeti“, dodao je kratko Kovačević za Pobjedu.

Radna grupa je, kako navodi, u svom izvještaju konstatovala da nadležne institucije nijesu u roku primijenile važne odredbe izbornih zakona, sa čime se i Kovačević slaže. On, međutim, podsjeća da izvještaj Radne grupe, koji su razmatrali lideri stranaka, nije imao podršku SNP-a.

„Izvještaj nijesam potpisao, jer Radna grupa nije prihvatila da se ostavi mogućnost za izmjene i dopune Zakona o izboru odbornika i poslanika, jer očigledno da nije ostvario svoju svrhu. Nije vratio povjerenje u izborni proces“, rekao je funkcioner SNP-a.

Kovačević nije prisustvovao posljednjoj sjedici Radne grupe, koja je održana nakon sastanka lidera, nakon čega se spekulisalo da SNP neće nastaviti rad u parlamentarnom dijalogu. Ranije je lider SNP-a Srđan Milić, nakon sastanka sa predsjednicima partija, nagovijestio da će SNP i dalje učestvovati u radu tog tijela. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније