Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 03. 2016. 15:38 >> 15:25
6

DPS PORUČUJE

SDP u panici, jer gube funkcije

Panika u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) je razumljiva zbog gubitka funkcija, poručuju iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Reagujući na izjavu predsjednika Savjeta SDP-a, Rifata Rastodera, da će ta partija tužiti DPS zbog progona kadrova, iz DPS-a odgovaraju da je Rastoder na „potpuno pogrešnom tragu“.

„Niti ih je DPS zapošljavala, niti će ih razrješavati, već za te poslove postoje nadležne državne institucije i odgovarajuće procedure. Interesantnije od ovog pravničkog lutanja svakako je Rastoderovo priznanje da je SDP svoj politički položaj i učešće u vlasti očigledno koristila za zapošljavanje svojih kadrova, uhljebljujući ih uglavnom na dobro plaćenim funkcionerskim mjestima. Zato je potpuno razumljiva panika u SDP-u, jer ljutnja njihovih funkcionera zbog gubitka pozicija svakako ne doprinosi 'širenju političkog uticaja kroz institucije', što je bio plan SDP-a.  S obzirom na to da se SDP sama opredijelila da postane opoziciona partija, neizvodljivo je da zadrži svoje pozicije u vlasti“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Rastoderu, kako dodaju, preporučuju da se okane progona DPS-a i sve provjere zapošljavanja i razrješenja preusmjeri na institucije, uključujući i one koje vode kadrovi SDP-a.  „A nije ih malo“, poručuju iz DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније