Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Cdm.me ]

01. 05. 2016. 10:08 >> 15:52
2

RAONIĆ SMATRA

Nepovjerenje koči dogovor opozicije

Veliko nepovjerenje opozicije se manifestuje i prilikom raspodjele mandata i to će posebno biti veliki problem u toku kampanje, izjavio je za Pobjedu Boris Raonić iz Građanske alijanse, komentarišući činjenicu da se dogovori opozicije o kadru u prelaznoj Vladi, odvijaju dosta teško.

Kada radikalna retorika Demokratskog fronta dobije veću pažnju iduće nedjelje u Skupštini i ispred nje, učiniće, smatra Raonić, da se unutaropozicione podjele dodatno prodube, što "DPS vodi u lagodnu poziciju, jer će loš fokus opozicionog diskursa i previše lista omogućiti sasvim dovoljno mandata DPS-u".

Raonić smatra da bi opozicija prevashodno trebalo da razmišlja ko je najbolji kadar za Vladu.

"Kada se odlučila na ulazak u Vladu, opozicija bi trebalo da se fokusira na to ko su ukupno najbolja rješenja, a ne ko će uzeti veći ili manji kolač, jer im bez međusobne koordinacije i razmjene informacija taj kolač neće biti sladak" smatra Raonić.

Podsjećamo da je GO SNP-a kandidovao Aleksandra Damjanovića i Radivoja Rašovića na funkcije ministra finansija i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, dok će u ime Demosa Goran Danilović preuzeti funkciju ministra unutrašnjih poslova, a Boris Marić iz CGO funkciju ministra rada i socijalnog staranja. Partija Ranka Krivokapića SDP se odrekla funkcija u kabinetu Mila Đukanovića.

Ukoliko Damjanović prihvati mjesto, pokazaće se, ističe Raonić, da je najbolji kadar opozicije spreman da preuzme odgovornost i to treba da bude slučaj sa ostalim mjestima.

"U svakom slučaju, ovim će Crna Gora načiniti još jedan korak u razvoju političke kulture i spriječiti sve buduće optužbe za zloupotrebe resursa", kaže sagovornik Pobjede, povodom potpisanog Sporazuma o slobodnim i fer izborima.

Lista kadrovskih rješenja trebalo bi da bude dostavljena prije sjednice.

Demos i URA juče su zatražili od SNP i SDP da razmotre opciju po kojoj bi podijelili potpredsjedničko, mjesto ministra poljoprivrede i dva pomoćnička mjesta u Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu zdravlja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније