Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 05. 2016. 20:20 >> 20:07

SJUTRA U BRISELU

Potpisaće sporazum s EUROJUST-om

Sporazum o saradnji Crne Gore i Evropske jedinice za pravosudnu saradnju (EUROJUST) biće potpisan sjutra u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

 

Sporazum će potpisati resorni ministar, Zoran Pažin i predsjednica Kolegijuma EUROJUST-a, Mišel Koninks.

„Sporazumom se definiše obim saradnje između Crne Gore i EUROJUST-a, određuju nadležna tijela za njegovo sprovođenje, mehanizmi i instituti za međusobnu saradnju kao što su postavljanje državnog tužioca, odnosno magistrata za vezu sa EUROJUST-om, osobe za kontakt“, kaže se u saopštenju.

 Dodaje se da se sporazumom uređuju modaliteti razmjene informacija sa posebnim osvrtom na pitanje privatnosti i zaštite ličnih podataka i bezbjednosti podataka, kao i odnosa EUROJUST-a sa nadležnim organima drugih država, kao i druga pitanja od značaja za strane potpisnice.

„Zaključenje ovog Sporazuma je jedan od ciljeva predviđenih Akcionim planom za pregovaračko poglavlje 24 “Pravda, sloboda i bezbjednost”, kao i Akcionim planom za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa za period 2014-2016“, kazali su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније