Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Rtcg.me

03. 05. 2016. 20:06 >> 21:03
28

DF ODLUČIO

"U Skupštinu na megdan!"

Ispred Skupštine Crne Gore večeras je, bez incidenata, održan još jedan protest pristalica Demokratskog fronta (DF). Poslanici DF-a sjutra će se vratiti u Skupštinske klupe i učestvovati u raspravi o formiranju prelazne Vlade. Cilj im je, kako su poručili na skupu, da raskrinkaju izdaju ostatka opozicije.

Funkcioner DF-a Branko Radulović, poteze ostatka opozicije, je nazvao najvećom izdajom u istoriji Crne Gore. "Sram ih bilo ne damo im Crnu Goru. Hoće u medijskom mraku da nam otmu Crnu Goru i budućnost“, kazao je Radulović.

On je saopštio da će se DF sjutra vratiti u Skupštinu kako bi "razobličio izdaju".

"Vraćamo se, ali na megdan i nikako drugačije", poručio je Radulović. "Zato idemo u ovu takozvanu Skupštinu na megdan, budite uz nas", poručio je Radulović.

Kako je javio naš reporter, skup su objebjeđivali redari DF-a i pripadnici policije. Pristalice DF-a već na početku protesta zapalile su nekoliko baklji. Mimo toga nije bilo drugih incidenata.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović poručio je da će DF raskrinkati poteze opozicije, koji se, kako je kazao graniče s državnim udarom.

"Opoziciju su građani dali 36 mandata, a devet njih je potpisalo sporazum sa DPS-om", kazao je Đukanović i pročitao imena potpisnika Sporazuma o slobodnim i fer izborima.

"Suština pregovora je da su između DF-a i DPS-a izabrali DPS. Što je skandal nezabilježen u višepartijskom sistemu Crne Gore", kazao je Đukanović.

Funkcioner Demokratske narodne partije Milun Zogović, saopštio je da je na plodovina borbe DF-a "lažna opozicija dobila priliku da pregovara i podrži Vladu".

"Sjutra je najveća politička prostitucija u istoriji Crne Gore. Zato će poslanici DF-a, da otvore vrata Parlamenta", poručio je Zogović.

Iz DF-a su ranije naveli da protest organizuju kako bi iskazali negodovanje zbog predstojećeg formiranja vlade izbornog povjerenja, a na skupu će, kako su tada poručili u dogovoru sa građanima, odlučiti da li će učestvovati na sjednici parlamenta na kojoj će poslanici raspravljati o izboru vlade ili će nastaviti proteste.

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније