Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 05. 2016. 19:57 >> 08:19

RAONIĆ OČEKUJE

Izvjesno formiranje nove Vlade

Izvjesno je da će doći do formiranja prelazne Vlade, ali je pitanje koje će partije ući u novu izvršnu vlast, kazao je za Televiziju Crne Gore Boris Raonić, izvršni direktor Građanske alijanse. On je saopštio da takva očekivanja iznosi na osnovu informacija koje je tokom dana dobio od predstavnika političkih partija.

Raonić podsjeća da pregovori o rekonstrukciji Vlade traju 160 dana, te da je država u tom periodu, kako navodi bukvano stala.

"Trenutno je u Parlamentu oko 100 zakona spremnih za plenum i to zakona od suštinske važnosti. Od kojih zavisi kvalitet života građana zbog ovakve situacije se sve to ne može rješavati", naveo je Raonić gostujući u Dnevnku TVCG.

On ističe da međunarodna zajednica neće dozvoliti da ovaj proces propadne.

„Mi ćemo izvjesno je dobiti novu Vladu. Sada je pitanje kako i pod kojim uslovima. Po mojim informacijama sve karte su otvorene. Ne bi me iznenadilo da partije koje imaju izborni legitimitet zauzmu malo aktivniju ulogu i da iznenade sve nas na javnoj sceni“ saopštio je Raonić i dodao da u tom slučaju misli na SNP i Pozitivnu.

Raonić ističe i da su ovi pregovori pokazali da u Crnoj Gori nema kulture dijaloga. Kaže i da je u ovom trenutku teško očekivati da opozicija prihvati ponudu DF-a i sa njima formira Vladu bez DPS-a.  

“Da li će doći do 42 poslanika, koji su potrebni (za rušenje Vlade) očigledno neće, jer naprosto u prethodnom periodu su pokazali da je veliki jaz među opozicijom, toliko veliki da je nevjerovatno da se ujedine oko nečeg, što bi možda bio zajednički interes. Tako da ta ideja u ovom trenutku nije moguća”, zaključio je Raonić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније