Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

17. 06. 2016. 13:41 >> 13:26
1

KONATAR TVRDI

"Pogubna ekonomska politika u BP"

Ekonomsko propadanje kao rezultat pogubne ekonomske politike aktuelne vlasti, na državnom i lokalnom nivou, dovelo je do novog porasta broja nezaposlenih u Bijelom Polju, smatra članica Foruma žena Građanskog pokreta URA Bijelo Polje Dragana Konatar.

"Po tom pokazatelju, Bijelo Polje u kojem je stopa nezaposlenosti visokih 28 odsto, u odnosu na državni prosjek od 18 odsto, jedan je od `lidera` u Crnoj Gori kada je u pitanju nezaposlenost. Bijelo Polje je isto tako `lider` i u broju uništenih preduzeća, propalih privatizacija i obespravljenih radnika. Ti podaci ilustruju sumornu sliku našeg grada, pa bi morali  nekoga i zamisliti i zacrvenjeti", kazala je ona.

Kako je istakla Konatar, mogućnosti za zapošljavanje u Bijelom Polju su svedene na državnu službu, trgovinu, ugostiteljske i uslužne djelatnosti.

"Proizvodnja u Bijelom Polju je nažalost svedena na najmanju moguću mjeru. Tražiti posao u Bijelom Polju je sizifovski posao za sve one koji to čine pa je samim tim uobičajen odgovor na pitanje upućeno pojedincu o životnim uslovima, kvalitetu života, standardu `gura se`. Zapošljavanje u Bijelom Polju u najvećem podrazumijeva partitokratiju, nepotizam i korupciju, bez obzira na obrazovanje, vještine i sposobnosti", saopštila je.

Konatar tvrdi da kadrovska politika aktuelne vlasti i postavljanje nekompetentnih osoba na rukovodeća radna mjesta stvaraju domino efekat.

"Nekompetentni rukovodeći kadrovi žele u svom okruženju iste takve službenike. Glavna kvalifikacija za posao koja se traži je partijska, porodična ili neka druga povezanost sa donosiocima odluka. U Bijelom Polju je poznato čije članske karte, kada su u pitanju političke organizacije, otvaraju vrata zapošljavanja. Sve to rezultira lošim radom državnih organa i institucija, organa lokalne samouprave i javnih preduzeća", naglasila je ona.

Konatar smatra da su Bijelom Polju neophodna nova preduzeća, koja će se fokusirati na proizvodnju.

"U mnogo većoj mjeri moramo raditi na razvoju turizma, na snaženju poljoprivrednih gazdinstava. Neophodno je u značajnoj mjeri finansijski podržati i podstaći preduzetništvo i one koji imaju kvalitetne projekte. Prekobrojna administracija koja se odlikuje partijskim zapošljavanjem i nepotizmom mora mjesto ustupiti zapošljavanju kvalifikovane radne snage u proizvodnji i djelatnostima u kojima postoji razvojni potencijal. Bijelo Polje i Crna Gora imaju perspektivnu budućnost, ali prije toga aktuelna vlast mora postati dio prošlosti", kazala je.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније