Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I.P. ]

01. 07. 2016. 08:06 >> 08:00
7

DARMANOVIĆ SMATRA

Pismo Obame poruka za NATO

Ambasador Crne Gore u Vašingtonu, Srđan Darmanović, ocijenio je da stav SAD-a o bilo kom pitanju unutar NATO-a ima ogromnu težinu i značaj i da u tom svjetlu treba posmatrati i pismo predsjednika Baraka Obame Senatu SAD.

"Činjenica da je Protokol upućen u Senat prilično brzo nakon što je potpisan 19. maja u Briselu svakako svjedoči o tome da administracije predsjednika Obame ne želi da se odugovlači procedura prijema Crne Gore u NATO", ističe Darmanović za Pobjedu.

Svi dosadašnji ciklusi proširenja, imali su snažnu podršku u obje partije u SAD-u, kaže on.

"Apsolutno vjerujem da će tako biti i ovoga puta. Naravno, u Senatu ima i 'NATO-skeptika' i možda može biti rasprave o ovom pitanju, što je u demokratijama sasvim normalno, ali to teško može dovesti u pitanje krajnji ishod", navodi on.

"Posljedice Bregzita su brojne i ozbiljne", kaže Darmanović.

"Moguće je da je NATO jedna od onih struktura na koje Bregzit neće značajno uticati. Velika Britanija i nakon napuštanja EU ostaje važna članica NATO-a i tradicionalno najbliži partner SAD i te se činjenice neće promijeniti", zaključuje on.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније